سایه تحولات منطقه بر انتخابات کویت

سایه تحولات منطقه بر انتخابات کویت
پنج‌شنبه 13 بهمن 1390 - 10:35

سردبير روزنامه کويتي" الدار" گفت که تحولات داغ منطقه و شرايط بحراني محلي بر صحنه سياسي کويت بويژه انتخابات پارلماني اين کشور که از صبح امروز( پنجشنبه) آغاز شده، سايه انداخته است.

 " عبدالحسین سلطان" در گفت وگو با شبکه خبری العالم گفت، این انتخابات در حالی برگزار می شود که کویت شاهد درگیری های اجتماعی و انتخاباتی است و این در نوع خود کم نظیر می باشد.

وی خاطرنشان کرد: کویت روزهایی را سپری می کند که درخت دموکراسی در حال غرس شدن در آن می باشد اما فضای کویت بشدت سیاسی و شرایط منطقه ای سخت بوده و بهار عربی بیشتر منطقه را فرا گرفته است.

سردبیر روزنامه کویتی الدار به اختلافاتی که بر انتخابات پارلمان کویت بعداز انحلال مجلس الامه و استعفای اعضای دولت این کشور سایه افکنده است نیز اشاره کرد و افزود: به نظر می رسد انتخابات کویت بسمت تعصب های قبیله ای حرکت می کند و بیشترین تاثیرات را برآن داشته است.

سلطان تصریح کرد: در برخی حوزه های انتخابیه مردم بخاطر همین تعصبات قبیله ای و نارضایتی ها بصورتی گسترده پای صندوق های رای آمده اند.

وی تاکید کرد: نارضایتی ها در مجلس الامه سبب شد که تعدادی از نمایندگان به خیابان ها بیایند و راهپیمایی ها و اعتصاب ها برای درخواست مبارزه با فساد ، اصلاحات ، تعدیل برخی مواد قانون اساسی و تشکیل دولت منتخب مردم در کویت شکل بگیرد.

سردبیر روزنامه الدار به تشنج سیاسی که هم اکنون در کویت ایجاد شده، اشاره کرد و گفت: صحنه سیاسی کویت، مخالفان حاکمان کنونی این کشور را ترغیب کرده است که برای دستیابی به کرسی های بیشتری در مجلس آینده تلاش های بیشتری صورت دهند.

سلطان در عین حال افزود: مخالفان در جریان تبلیغات انتخابات با حمله به برخی اشخاص و نمادهای سیاسی و اجتماعی در کویت که موجب برانگیخته شدن فریادهای قبیله ای و طایفه ای شد، مرتکب خطاهای بزرگی شدند و این ضعف آنان است.

واجدین شرایط رای دادن برای انتخاب 50 نماینده مجلس الامه کویت از صبح امروز (پنجشنبه) پای صندوق های رای رفته اند در حالیکه درخواست ها برای اصلاحات و مبارزه با فساد در این کشور بالا گرفته است.

در 5 حوزه اصلی انتخابیه کویت که شامل حدود یکصد شعبه اخذ رای می باشد، روند رای گیری ادامه دارد.

حدود 400 هزار شهروند کویتی واجد شرایط رای دادن هستند و 54 درصد آنان را زنان تشکیل می دهند.

دراین انتخابات 286 نفر نامزد شده اند که 23 تن از آنان زن هستند.

کویتی ها برای خروج کشورشان از بحران مستمر سیاسی در کمتر از 6 سال برای بار چهارم است که در انتخابات پارلمانی شرکت می کنند و این بارانتظار می رود مخالفان به رهبری اسلام گروها به پیروزی بزرگی دست یابند.

مخالفان خواستار تشکیل نظامی چند حزبی ، تشکیل دولت منتخب ، افزایش تعداد نمایندگان مجلس الامه و محدود کردن نفوذ و مداخله آل صباح است که از 250 سال قبل تاکنون در کویت حکومت می کنند.

پارلمان کویت که مخالفان 25 کرسی از مجموع 50 کرسی را در اختیار داشتند ، ماه دسامبر گذشته و بدنبال گسترش دامنه بحران سیاسی و تظاهرات بی سابقه جوانان کویتی بدستور امیر این کشور منحل شد.

جوانان کویتی ساختمان مجلس الامه را برای ساعاتی تصرف کردند و شیخ صباح الاحمد امیر کویت ضمن پذیرش استعفای شیخ ناصر المحمد معاونش شیخ جابر المبارک را مامور تشکیل دولت جدید کرد.

انتخابات پارلمان جدید که در تاریخ کویت چهاردهمین مجلس این کشور است، در حالی برگزار می شود که افرادی به ساختمان یک تلویزیون محلی کویتی حمله کرده و ستاد انتخاباتی یکی از نامزدها را به آتش کشیده اند.

دسته بندی ها :
کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها