العالم - گوناگون
به نقل از ساینس نیوز، آنان با تزریق نوعی از پروتئین اچ آی وی به بدن گاو، متوجه شدند که این حیوان به سرعت آنتی بادی های قدرتمندی تولید کرده که توانایی مقابله با ویروس مذکور را دارند.
حالا تلاش ها بر روی تولید آنتی بادی های مشابه در بدن انسان متمرکز شده؛ امری که کلید تولید موفق واکسن ایدز تلقی می شود. آنتی بادی تولید شده در بدن گاو برای جلوگیری از گسترش عفونت های ناشی از انواع مختلفی از اچ آی وی قابل استفاده است.
فرایند مذکور در بدن گاو به تنها گذشت ۴۲ روز زمان نیاز دارد و این در حالی است که تولید آنتی بادی های مشابه در بدن انسان به صورت عادی ممکن است سال ها به طول بیانجامد و این امر باعث می شود عفونت ناشی از ویروس اچ آی وی در بدن گسترش یافته و منجر به مرگ انسان شود.
محققان دانشگاه جان هاپکینز که در حال کار بر روی این طرح تحقیقاتی هستند، می گویند این روش از کارآیی بسیار زیادی برای مصون سازی بدن انسان در برابر ویروس اچ آی وی برخوردار است. مهم ترین چالش برای تولید واکسن مقابله با ویروس بیماری مذکور تغییرات سریع و گسترده آن در درون بدن انسان است و به همین علت تنها یک درصد از افراد مبتلا به ایدز شانس آن را پیدا می کنند که آنتی بادی خنثی کننده ویروس اچ آی وی در بدنشان تولید شود.
پژوهش ها نشان می دهد آنتی بادی های تولیدشده در بدن گاو برای جلوگیری از ۹۶ درصد از موارد فعالیت ۱۱۷ نوع از ویروس اچ آی وی قابل استفاده است و با استفاده از آنها می توان در مجموع ۷۲ درصد از انواع ویروس اچ آی وی را از کار انداخت.
خبرگزاری مهر