العالم - گوناگون
محققان، پروتئینهای ابریشم را به طور مستقیم از غدد کرم ابریشم استخراج کرده و از طریق کانالهای کوچک بر روی یک تراشه میکرو فلوئیدیک برای تولید پیله ابریشمی وارد کردند.
میکروفلوئیدیک دانش به کارگیری و کنترل مقادیر بسیار کم سیال در حجم پیکولیتر تا میکرولیتر بر پایه تنظیم جریان لایه ای سیال در ریز کانال های میکرونی است.
محققان در این فرآیند از روشی الهام گرفتهاند که در آن کرمهای ابریشم این تارهای طبیعی را به هم تنیده و پیلهها نیز (البته در مقیاس کوچک) از پیلههای کرم ابریشم تقلید میکنند.
این پروتئینها بر روی تراشه خود را به یک ماده ژل مانند تبدیل کرده و پیلههای ابریشمی میکروسکوپی را تشکیل میدهند. محققان با تغییر ویسکوزیته محلول ابریشم و نیروهای موثر بر آن میتوانند اندازه و شکل میکروکپسولهای ابریشم را کنترل کنند.
پروتئینهای ابریشم طبیعی داخل پیلهها از محیط خارجی محافظت شده و در آینده این کپسولها نیز میتوانند مواد پروتئینی درمانی را که حساس بوده و به طور طبیعی در بدن تجزیه میشوند را به بدن ارائه کنند.
محققان این پژوهش اظهار کردند:ساخت کپسولهای مصنوعی معمولا یک پروسه پیچیده و انرژی بر است. در مقابل، تولید پیلههای ابریشمی آسان بوده و برای تولید نیاز به صرف انرژی کمتری دارد. علاوه بر این، ابریشم زیست تخریب پذیر است.
یکی از جنبه های هیجان انگیز این پیلهها این است که آنها میتوانند از سد خونی مغز که برای بسیاری از داروها و ذرات غیرقابل نفوذ است عبور کنند. این بدان معنی است که از آنها میتوان برای ارائه دارو در جهت درمان بیماریهای عصبی استفاده کرد.