امير بسام روز شنبه در گفت وگو با شبكه خبري العالم تصريح كرد: اين امر از زمان به تأخير انداختن واگذاري قدرت از سوي شوراي نظامي به غيرنظاميان واضح و آشكار بود.
وي افزود: شوراي نظامي در ابتدا متعهد شده بود كه شش ماه پس از سرنگوني رژيم حسني مبارك، قدرت را به نيروهاي مدني واگذار كند اما پس از گذشت زمان تعيين شده به تعهدات خود وفا و زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري را تعيين نكرد.
عضو برجسته حزب آزادي و عدالت، شاخه سياسي اخوان المسلمين، خاطرنشان كرد: شوراي نظامي پس از خودداري از واگذاري قدرت به غير نظاميان همچنين سندي تحت عنوان "سند مسالمت آميز" را تدوين و وضع كرد كه براساس آن اختيارات ويژه اي به آن داده مي شد. به طوري كه مي توانست در هر زمان كه اراده كند در كشور كودتا نمايد.
بسام تصريح كرد: اين اقدام شوراي نظامي در حالي است كه هرگاه مردم مصر براي رسيدن به هدفي اقدام به برگزاري تظاهرات ميليوني كرده اند شوراي نظامي در مقابل مردم عقب نشيني كرده است.
دست هاي پنهان شوراي نظامي در انحلال پارلمان
وي افزود: زماني كه انتخابات پارلماني به صورت سالم و با حضور گروههاي مختلف سياسي و اجتماعي مصر برگزار شد، شوراي نظامي تلاش كرد با استفاده از قدرت سياسي، پارلمان را منحل كند. اما در اين زمينه به موفقيت دست نيافت. به همين دليل دادگاه عالي قانوني اساسي را در اين خصوص به كار گرفت.
بسام خاطرنشان كرد: تصميم انحلال پارلمان مصر نه به وسيله دادگاه قانون اساسي بلكه براساس اراده سياسي از پيش تعيين شده اتخاذ شده است. زيرا قضات بزرگ مصر اظهار داشته اند كه براي اولين بار در تاريخ مصر درباره يك موضوع مرتبط با قانون اساسي در اولين جلسه و بدون استماع نظر طرفين پرونده، حكم صادر شده است.
وي تصريح كرد: پارلمان همچنان به قوت خود باقي است و هيچ كس نمي تواند نمايندگان را از انجام وظايفشان منع كند و ما در روز سه شنبه آينده، در جلسه پارلمان شركت خواهيم كرد.
بسام درباره مرحله دوم انتخابات رياست جمهوري كه امروز (شنبه) آغاز شده است و در دو روز برگزار مي شود، گفت: مردم با حضور گسترده در انتخابات از صندوق هاي رأي حفاظت و بر روند برگزاري انتخابات و تقلب هاي احتمالي نظارت خواهند كرد.
وي تصريح كرد: هرگاه در روند برگزاري انتخابات، تقلبي صورت بگيرد، مردم با شور و حرارتي بيش از زمان آغاز انقلاب در 25 ژانويه، عليه ظلم قيام خواهند كرد.
tt-15-23:45