به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه القدس العربی در مقاله ای تحت عنوان توطئه ها و چالش هاي فراروي رئيس جمهور منتخب مصر نوشت: سخنراني محمد مرسي رئيس جمهور منتخب مصر نه تنها قوي و چالشي بود بلكه مملو از پيام براي طرف هاي مختلف بود كه در زير به آنها اشاره مي شود:
پيام اول خطاب رژيم صهيونيستي بود و با وجود اينكه مرسي از این رژیم نامي نبرد ولي اعلام كرد كه نه تنها به پشتوانه مردم مصر به هر گونه تجاوز عليه مصر پاسخ خواهد داد بلكه از به وجود آمدن چنين تجاوزاتي جلوگيري خواهد كرد.
پيام دوم مرسي خطاب به آمريكا بود و وي به صراحت اعلام كرد مصر از اين به بعد يك كشور مستقل و آزاد است و از هيچ كشور ديگري تبعيت نخواهد كرد.
سومين پيام خطاب به شوراي نظامي بود و مرسی گفت که قدرت و مشروعيت برخاسته از مردم است و هيچ قدرت يا مشروعيت ديگري بالاتر از آن وجود دارد.
عطوان نوشت: شوراي نظامي مي خواهد رئيس جمهور كشور فاقد اختيارات باشد اما مرسي در سخنراني اش متعهد شد كه چنين نباشد و اظهار داشت كه بر مخالفت با هر گونه تلاش در راستاي سلب حاكميت مردم اصرار خواهد كرد و هرگز در زمينه هيچ كدام از اختيارات يا وظايف رئيس جمهور كه از سوي مردم به وي واگذار شده است، كوتاهي نخواهد كرد.
به نوشته سردبیر روزنامه القدس العربی، ما با يك لحظه تحول تاريخي نه تنها در تاريخ مصر بلكه در سراسر كشورهاي عربي مواجه هستيم.
وی افزود: مرسي از طريق رأي مردم در يك انتخابات سالم و آزاد به قدرت رسيده است و جنبشي كه از آن برخاسته است از يك ميراث ارزشمند در ميان مخالفان ميهن پرست برخوردار است و بيشترين مشكلات را در راه طولاني مبارزه جهت دستيابي به اصلاحات و تغيير متحمل شده است.
به نوشته عطوان، روزهاي آينده براي محمد مرسي دشوار خواهد بود زيرا كارشكني ها از امروز آغاز خواهد شد و اولين اقدام در اين زمينه، تلاش براي واگذاري قدرت خيالي و تو خالي خواهد بود تا به مقامي تشريفاتي تبديل شود و فقط به استقبال از مقامات بپردازد و آنها را توديع كند و در مقابل دوربين هاي تلويزيوني لبخن بزند.
عطوان تصریح کرد: مرسي با سه چالش خطرناك مواجه است كه روند تعامل با وي را در آينده مشخص خواهد كرد و اين امر نه تنها بر آينده وي به عنوان رئيس جمهور بلكه بر آينده انقلاب و روند دمكراسي در مصر تأثير خواهد گذاشت:
اولين چالش در چگونگي اطاعت نيروهاي نظامي مصر از رئيس جمهور مانند زمان همه رئيس جمهورهاي سابق اين كشور مي باشد. شوراي نظامي تلاش مي كند تا يك دولت باشد و در بهترين حالت در پي آن است تا به يك دولت بزرگ در داخل يك دولت كوچك تبديل شود و به عبارت ديگر فارغ از كوچك يا بزرگ بودن، دولتش مافوق دولت باشد.
دومين چالش كنترل و پاكسازي دستگاه نظامي است كه همچنان با انديشه هاي نظام سابق با مردم برخورد مي كند و كارشناسان آشوبگران كه به طور عمدي درصدد تعميق حالت ناامني با هدف به شكست كشاندن انقلاب و بيزار كردن مردم از آن هستند در اين نهادها استقرار يافته اند.
سومین چالش، نجات دادن اقتصاد و ایجاد میلیونها فرصت شغلی و بهبود سطح معیشتی مردم است.
این نویسنده افزود: شوراي نظامي براي اعلام احمد شفيق به عنوان رئيس جمهور برنامه ريزي مي كرد و همه سناريوهاي مورد انتظار و چگونگي مقابله با آن را طرح ريزي مي كرد. اما دخالت امريكا در اين زمينه مانع از اجراي اين طرح ها شد. هدف از دخالت امريكا نه حمايت يا دفاع از دمكراسي بلكه براي جلوگيري از وقوع فاجعه در مهم ترين كشور در ائتلاف استراتژيك امريكا در منطقه آن هم در زماني بود كه بحران سوريه رو به وخامت گذاشته و ليبي به يك كشور شكست خورده تبديل شده است و از سوي ديگر القاعده در حال تعميق ريشه هايش در يمن، عراق، شمال افريقا و سومالي است.
عطوان خاطرنشان کرد: رياست جمهوري مرسي بسيار دشوار و مملو از دشواري ها و توطئه طرف هاي مختلف به ويژه اعراب خواهد بود. اولين مورد در اين باره اظهارات ضاحي خلفان رئيس پليس دبي بود كه گفت: ما از مرسي استقبال نخواهيم كرد و وي بايد سینه خیز به سوي امارات بيايد! دومين مورد پيام تبريك سرد و ديرهنگام عربستان بود. سومين اقدام نيز از سوي مخالفان انقلاب مصر بود كه با اعلام عزا اقدام به برگزاري مراسم عزا كردند و سران آن اقدام به انتقال اموالشان به خارج كردند.
نيروي مرسي از اعتماد وي بر مردم و اطمينان از حمايت و كمك آنها نشأت مي گيرد. به همين دليل وي در ميان آژيرهاي كاروان خودروهاي ضد گلوله پليس و با پوشش ضد گلوله به