به گزارش پایگاه اطلاع رسانی العالم، اين منابع به روزنامه الوطن سوريه اعلام كردند: طي اين نشست قطر، تركيه و دبيركل اتحاديه عرب تلاش داشتند تا براي كشاندن نشست به سوي بند هفتم منشور سازمان ملل و مداخله نظامي اعمال فشار كنند اما پكن و مسكو با دقت و هوشياري با آن برخورد كردند.
منابع عربی اعلام داشتند اين نشست بار ديگر نقش واقعي دبيركل اتحاديه عرب را در تبديل اين مركز عربي به شركتي با مديريت قطر و عربستان نشان داد كه هيچ نشانهاي از خواست و جايگاه ملتهاي عربي در آن نيست .
به نوشته روزنامه الوطن به نقل از منابع آگاه، اين افراد در نشست مذكور فقط در صدد تحريك حمله نظامي به سوريه و محاصره اقتصادي و مالي اين كشور بودند و هيچ راه حل منطقي يا طرحي كه محافل بين المللي آن را بررسي كنند، ارائه ندادند.
اين منابع اعلام كردند قطر و تركيه تلاش كردند تا بندي مبني بر جلوگيري از حمايت مالي تروريستها و ارسال سلاح براي آنها؛ در بيانيه پاياني نشست گنجانده نشود اما واشنگتن، پاريس و لندن از آن حمايت كردند و كوفي عنان نيز فقط به پايبندي كشورها به طرح خود كه تضمين كننده پايان خشونت و تحويل سلاح است، اشاره كرد.
گفتني است با استناد به اين منابع، كنفرانسهاي خبري كه پس از اين نشست تشكيل شد بسيار متناقض بود به گونهاي كه بسياري از خبرنگاران و به ويژه آمريكاييها از وقوع درگيري واقعي در نشست خبر دادند اما روسيه و چين با اصرار بر اجراي قوانين بينالمللي و ممانعت از مداخله در مسائل بينالمللي، توانستند به حل بحران سوريه نزديك شده و موفقيتي در اين راستا به دست آورند.
خبرنگاران اعلام داشتند نمايندگان فرانسه، انگلیس و امريكا از اين نشست خارج شده و در برابر رسانهها از مسائلي سخن گفتند كه تمايل داشتند در اين نشست مطرح شود اما موفق نشدند .
منابع اطلاعاتي تركيه نيز در همین راستا خبر دادند به محض پايان نشست، وزیر امورخارجه قطر و وزير خارجه تركيه ازمجلس استانبول و مخالفاني كه بر آنها تسلط دارند خواستار دور زدن بيانيه فوق شدند و رسانههاي قطر و عربستان هم انتقادهاي گزندهاي به اين بيانيه و نشست كردند كه نتوانسته حمله به سوريه و تخريب آن را رقم بزند.