به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، "سلطان القاسمی" نویسنده اماراتی در گزارشی در روزنامه آمریکایی "فارن پالسی" نوشت: اظهارات "شاهدان عینی" و "شهروندان خبرنگار" و "ویدیوهای یوتیوب" منبع اصلی همه گزارشها و اخبار شبکه های الجزیره قطر و العربیه عربستان شده است؛ به صورتی این دو شبکه شبیه برنامه "آی ریپورت" شبکه سی ان ان شده اند. ولی با این تفاوت که این برنامه هر ماه فقط یک بار، با تکیه بر گزارش شهروندان خبرنگار برگزار می شود .. اما در این دو شبکه عربی، این روند به صورت روزانه چندین ساعت، همچنان ادامه دارد.
القاسمی ادامه داد: این دو شبکه 20 دقیقه اول بخش های خبری خود را به فعالان سوری اختصاص می دهند .. کسانی که برخی از آنها سوابق مشکوکی داخل و یا خارج از سوریه دارند، و از طریق برنامه اسکایپ، درباره حوادثی صحبت می کنند که صدها و یا هزاران کیلومتر دورتر از آنها اتفاق می افتد.
این نویسنده اماراتی گفت: عربستان و قطر شبکه های خبری خود را به روی "عدنان العرعور" مفتی افراطی گشوده اند .. کسی که قبلا علوی های سوریه را تهدید کرده بود به دلیل حمایت از نظام "گوشت آنها را چرخ کرده و به سگها خواهد داد" .. با این حال العربیه العرعور را "سمبل انقلاب" می نامد و الجزیره نیز او را "بزرگترین تحریک کننده ضد نظام سوریه" معرفی می کند.
القاسمی اظهار داشت: این دو شبکه فرار "مناف طلاس" را به شدت رسانه ای کردند، ولی پس از آنکه طلاس مصاحبه اختصاصی با شبکه العربیه و روزنامه الشرق الاوسط سعودی را ترجیح داد، ناگهان خبرهای او در شبکه الجزیره بایکوت شد.
وی ادامه داد: العربیه عربستان درحالی جدا شدن مناف طلاس را "سیلی محکم" به قدرت نظامی سوریه توصیف کرد، که وی هیچ نفوذ واقعی در نظام سوریه نداشت .. این شبکه همچنین به شماری از نزدیکان طلاس پرداخت که مخالف نظام سوریه هستند، درحالیکه به عموی وی "طلال طلاس" که همچنان معاون وزیر دفاع سوریه است، هیچ اشاره ای نکرد.
القاسمی افزود: مقالات بسیاری در خصوص معتبر نبودن مرکز موسوم به "دیدبان حقوق بشر سوریه" در لندن منتشر شده، ولی الجزیره و العربیه همواره از این مرکز بعنوان منبع اصلی خود برای آمار و ارقام حوادث سوریه استفاده می کنند، و تا کنون هیچگاه به مشکوک بودن فعالیتهای این مرکز اشاره ای نکرده اند.
القاسمی خاطرنشان کرد: رسانه ها و مطبوعات جهان خبرهای بسیاری را تا کنون درخصوص حضور گروه های تروریستی و از جمله آنها القاعده بین عناصر مسلح در سوریه منتشر کرده اند؛ ولی در مقابل اشاره به چنین موضوعی در این دو شبکه بسیار نادر صورت می گیرد، البته درصورتیکه نخواهیم بگوییم این دوشبکه هیچگاه به این مسأله نپرداخته اند.
وی با اشاره به حمایت الجزیره قطر از شاخه اخوان المسلمین سوریه نوشت: الجزیره "احمد ابراهیم" را بعنوان رییس میز اخبار سوریه تعیین کرده است .. احمد ابراهیم برادر "انس العبده" عضو گروه اخوان المسلمین است که کنترل گروه موسوم به شورای ملی سوریه را برعهده دارد.. وی برای مخفی کردن نام واقعی خود یعنی "احمد العبده" از نام مستعار احمد ابراهیم استفاده می کند؛ به همین دلیل است که بیشتر مهمانان الجزیره از افراد و اعضای وابسته به گروه اخوان المسلمین سوریه هستند، و این گروه را برای هدایت مخالفان تبلیغ می کنند.
نویسنده این گزارش تأکید کرد: بی طرف نبودن شبکه های الجزیره قطر و العربیه عربستان باعث شدت گرفتن انتقادها از این دو شبکه شده است .. در همین راستا "فادی سالم" پژوهشگر سوری مقیم دبی می گوید: این دو شبکه به افراد ناشناس داخل سوریه برای ساخت ویدیوهایی از مناطقی مشخص، و قرار دادن آن در یوتیوب پول های کلانی پرداخت می کنند.