العالم ـ عراق
بنابر اعلام دفتر جریان حکمت ملی، علاوی با حضور در دفتر جریان حکمت ملی، با حکیم در خصوص مسائل جاری عراق و بویژه انتخابات دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار، آخرین تحولات سیاسی عراق، نتایج انتخابات که با تأخیر اعلام شد و ساختار ائتلافهای سیاسی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
دو طرف در این دیدار، در نقاطی درباره سازوکار تشکیل دولت آینده، و همچنین حرکت به سمت رایزنی با تمام جناحهای سیاسی که با این دو حزب در دیدگاه، برنامهها و اولویتها مشترک هستند، به توافق رسیدند.
هدف از این اتفاق نظر، تشکیل یک دولت مقتدر از طریق اقدامات و تصمیمگیریهای ملی عنوان شد که بر اصل اکثریت ملی تکیه دارد.
دو طرف در پایان، بر ضرورت پایبندی به زمانبندیهای قانونی برای تشکیل دولت تاکید کردند.
گزارش حاکی است حکیم در دیدار جداگانه ای که 'یان کوبیش' نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق با وی انجام داد، با اشاره به اهمیت تشکیل دولتی ملی، خدمتگزار و توانا برای تحقق خواستههای ملت عراق، بر ضرورت شکلگیری این دولت بر اساس تصمیمگیری ملی و به دور از تنشهای منطقهای و بینالمللی تأکید کرد.
وی افزود: باید از فرصت به دست آمده پس از تلاشهای دموکراتیک اخیر، بهره ببریم تا عراق را از بحران خارج کنیم و خواستههای شهروندان عراقی را تحقق بخشیم.
رئیس جریان حکمت ملی از سازمان ملل خواست تا با به کارگیری تجربهها و امکاناتی که در اختیار دارد، دولت آینده عراق را در تحقق اهدافی چون خدمترسانی، از بین بردن فساد و بازسازی سیستم اداری حمایت کند.
دیدارهای مختلف سران ائتلاف های پیروز در انتخابات عراق با یکدیگر طی هفته گذشته در راستای درک شرایط ویژه کشور در دوران پساداعش و با هدف تفاهم هر چه بیشتر و تشکیل یک ائتلاف پارلمانی فراگیر و دولتی کارآمد و قوی جهت مقابله با چالش های مختلف داخلی و خارجی صورت می گیرد.
درهمین چارچوب این روزها دیدارها و تماس های تلفنی پر تعداد و فشرده ای میان رهبران مختلف سیاسی عراق در خصوص تحولات جاری کشور، نحوه برگزاری انتخابات، نتایج انتخابات و نیز ویژگی های دولت آینده در جریان است.
به گزارش ایرنا، چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق که در 22 اریبهشت ماه گذشته برگزار شد، فهرست های انتخاباتی 'سائرون' (مقتدا صدر) با 54 کرسی، الفتح (هادی العامری) با 47 کرسی، النصر (حیدر العبادی) با 42 کرسی در رتبه اول تا سوم قرار گرفته اند.
دولت قانون (نوری المالکی) با 26 کرسی، دمکرات (مسعود بارزانی) با 24 کرسی، الوطنیه (ایاد علاوی) با 20 کرسی و جریان حکمت (سید عمار حکیم) با 19 کرسی در رده های بعدی قرار گرفته اند.
در این دوره از انتخابات 28 فهرست و حزب سیاسی توانستند به پارلمان راه پیدا کنند.
پنچ گروه سیاسی شیعه در این دوره از انتخابات، نیز با پیشتازی در انتخابات مهمترین گروه های مطرح برای تشکیل ائتلاف بزرگ سیاسی و شکل گیری دولت آینده هستند.
انتظار می رود که گروه های دیگری از کردها و اهل سنت، بعد از مشخص شدن چارچوب ائتلاف بزرگ سیاسی جدید، برای مشارکت در تشکیل دولت آینده، به ائتلاف بپیوندند.
طبق قانون اساسی عراق، بزرگترین فراکسیون پارلمان حق دارد دولت آینده را تشکیل دهد.