العالم ـ آمریکا
«دیوید یعقوبیان» میراث فکری و سیاسی امام خمینی(ره) را الگویی مهم برای مبارزات ضد استعماری و ضد استبدادی مستضعفان جهان دانست و در گفت وگو با ایرنا تصریح کرد: نقش معنوی امام راحل در پیروزی انقلابی مذهبی بر رژیم پهلوی، بسیاری از نظریات جامعه شناسی توسعه و انقلاب ها را که در دانشگاه های غرب تدریس می شد، زیر سوال برد.
وی با اشاره به این تفسیر مارکسیستی که دین را افیون توده ها و در نتیجه توجیه گر وضع موجود می دانند، اظهار کرد: تاریخ انقلاب ایران به روشنی نشان می دهد که دهه ها آثار، سخنرانی ها و اظهارات آیت الله خمینی مرتبط به فلسفه تغییر در دو سطح فردی و اجتماعی است.
یعقوبیان ادامه داد: آموزه های او انگیزه و ساختار جنبش برای سرنگونی رژیم پهلوی و ایجاد جمهوری اسلامی را ایجاد کرد و در این زمینه انگاره های مارکسیست های کلاسیک و مدرنیستی را درباره نقش و پتانسیل دین به چالش کشید.
استاد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سن برناردینو اضافه کرد: درواقع، یکی از اصلی ترین دوره های تحصیلات تکمیلی علوم سیاسی در ایالات متحده طی دهه های 1980 و 1990، 'بازاندیشی انقلاب' بود، به این معنا که آیت الله خمینی و مردم ایران تقریبا پیش فرض های اساسی نظریه های انقلاب درباره اینکه چرا و چگونه انقلاب ها رخ می دهند، به چالش کشیدند و نشان دادند که نقش ایدئولوژی و مذهب در تحولات اجتماعی می تواند بسیار عمیق باشد.
یعقوبیان با تاکید بر تاثیر عمیق نهضت امام خمینی(ره) و اندیشه های وی در جهان تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران نیروی عظیم به جنبش های اجتماعی و سیاسی در سراسر جهان اسلام و فراتر از آن تزریق کرد و آن این بود که مردم با وحدت و ایمان به یک هدف مشترک می توانند در برابر امپریالیسم و استعمار ایستاده و نیرومندترین رژیم های اقتدارگرا و تا دندان مسلح را شکست دهند .
وی با اشاره به تاثیر اندیشه های امام و مبارزاتش بر مردم مظلوم فلسطین ادامه داد: آیت الله خمینی از طریق ایجاد الگویی انقلابی برای رهبری یک جنبش مردمی، سرنگونی دیکتاتوری پهلوی و تلاش ایران برای کمک به مبارزه برای آزاد سازی جنوب لبنان، مجموعه ای از الگوهای مهم از «معنویت سیاسی» را برای مردم فلسطین بر جای گذاشت تا آنها در راه مبارزه با صهیونیسم و امپریالیسم به پیش بروند.
این استاد تاریخ، یکی از عناصر این الگو را وحدت میان ملت ها، ادیان، مذاهب و اقوام دانست و تصریح کرد: آیت الله خمینی همیشه خردمندانه تمام دنیای اسلام و مظلومان را مخاطب قرار می داد و همواره به دنبال ایجاد اتحاد و وحدت اسلامی و ترویج جنبش های استقلال طلبانه اسلامی در سطح جهان بود.
یعقوبیان اضافه کرد: در مقابل، تبلیغات رسانه ای علیه ایران در حال حاضر تلاش می کنند این حقیقت را نادیده بگیرند و او را به عنوان یک شخص فرقه گرا به تصویر بکشند اما آیت الله خمینی در وصیت نامه خود مردم کشورهای اسلامی را به وحدت در برابر ظلم و ستم جهانی فراخوانده و می نویسد که توصیه من به مردم کشورهای اسلامی این است که برای دستیابی به اهداف خود که اسلام و اجرای قوانین اسلامی است، کمک خارجی را دنبال نکنند و از فشار و تبلیغات ابرقدرت ها و عوامل مزدور آنها نترسند.
وی، میراث امام خمینی(ره) را تهدیدی برای نفوذ آمریکا و سیطره آن در جهان اسلام دانست و گفت: از آنجا که هدف اصلی سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه در چند دهه گذشته، تلاش برای حفظ سلطه از طریق تفرقه افکنی بوده است، سیاستگذاران آمریکایی عمیقا از هرگونه همراهی و هماهنگی میان روشنفکران و فعالان چه در کشورهای اسللامی و چه در کشورهای در حال توسعه، هراس دارند.
استاد تاریخ دانشگاه ایالتی کالیفرنیا تاکید کرد: رهبرانی همچون آیت الله خمینی که ایمان، اتحاد و خودباوری را زنده می کنند، تهدیدی جدی برای طرح های امپریالیستی آمریکایی هستند.