العالم - آمریکا
«دونالد ترامپ» پس از حضور کمتر از یک روزه در محل برگزاری نشست سران ۷ کشور صنعتی (جی-۷) در خصوص مسائل مورد بحث در این نشست سخن گفت. آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و کانادا اعضای جی-۷ هستند.
ترامپ در ابتدای نشست خبری به خبرنگاران گفت که این دور از نشست جی-۷ که در شهر کِبِک کانادا برگزار شد «خیلی خیلی موفقیتآمیز بود.» پیش از شروع نشست جی-۷، فضای جلسه و اخبار پیرامون، به سمت رویارویی ۶ کشور دیگر و آمریکا به خاطر اعمال تعرفههای سنگین بر واردات فولاد و آلومینیوم از این کشورها رفته بود.
ترامپ در خصوص جنگ تعرفهای میان آمریکا و دیگر متحدان غربیاش گفت: «بحث تجارت در صدر لیست بحثهای امروز بود؛ دههها از آمریکا بهرهکشی شده و دیگر نمیتواند اینگونه باشد؛ انتظار داریم که دیگر کشورها به صادرکنندگان آمریکایی، دسترسی منصفانه به بازار خود بدهند.»
رئیسجمهور آمریکا افزود: «من به خاطر رفتاری که طی این سالها با آمریکا شده، رهبران دیگر کشورها را مقصر نمیدانم. من رهبران قبلی کشور خودم را مقصر میدانم. آنها هیچ دلیلی برای کار خود نداشتند؛ من نمیگویم فقط اوباما مقصر بود. خیلی قبل از او، حدود ۵۰ سال بود که توافقات تجاری ما روز به روز بدتر میشد. سال گذشته ما ۸۱۷ میلیارد دلار در تجارت از دست دادیم؛ این مسخره و غیرقابلقبول است. ما ۳۷۵ میلیارد دلار کسری تجاری داشتیم. تبریک میگم به رهبران دیگر کشورها که چنین توافقات دیوانهواری با آمریکا بستند؛ توافقاتی که به نفع آنها و به ضرر ایالات متحده بود؛ بهر حال، دیگر آن دوران تمام شده است.»
ترامپ در تهدیدی عجیب، سخن از احتمال قطع کامل تجارت کشورش با شرکای غربی گفت. ترامپ در توجیه علت اتخاذ تصمیم افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم، به تعرفه ۲۷۰ درصدی کانادا بر لبنیات آمریکایی پرداخت و گفت که این وضعیت برای بسیاری دیگر از کالاهای آمریکایی در کانادا و اروپا، به یک رویه تبدیل شده است.
دونالد ترامپ با لحنی تهدیدآمیز گفت: «یا رویه اعمال تعرفههای بالا بر کالاهای آمریکایی متوقف میشود، یا تجارت با این کشورها متوقف میشود. حتی توقف تجارت هم به نفع ما خواهد بود.»
دونالد ترامپ بلافاصله پس از اتمام نشست خبری، راهی فرودگاه شد تا به سمت سنگاپور پرواز کند؛ پرواز به سمت محل ملاقات با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی.
ترامپ بسیار امیدوار بود که این نشست، در فضایی مثبت برگزار خواهد شد و نتایج خوبی هم به دنبال خواهد داشت.
رئیسجمهور آمریکا البته در کنار تمجید از رویکرد رهبر کره شمالی در قبال مذاکره با آمریکا، زبان تهدید را هم کنار نگذاشت و گفت: «کره شمالی واقعا خوب با ما همکاری میکند و من از این موضوع تقدیر میکنم. فکر میکنم که کشورها آنها به زودی، به جایی بسیار خوب تبدیل خواهد شد. فکر میکنم که کیم جونگ اون در پی انجام کاری بزرگ برای ملت خود است و او حالا این شانس تکرارناشدنی را پیدا کرده است؛ این ملاقات مانند تصویربرداریای که فقط یک بار انجام میگیرد.»
ترامپ در ستایش از اقدام خود در ترتیب دادن ملاقات با کیم جونگ اون گفت: «رهبر کره شمالی شخصیتی ناشناختهای است و حتی رهبران کشورهای مجاور وی، تاکنون با او دیدار نکردهاند. فکر میکنم که او بخواهد در این دیدار من را غافلگیر کند. شاید هم در این دیدار از هم خوشمان بیاید.»
ترامپ که در این نشست خبری، «جان بولتون» مشاور امنیت ملیاش را در کنار خود میدید، پس از اشاره به بررسی مسائل دفاعی و امنیتی در نشست جی-۷، به بحث ایران پرداخت.
ترامپ گفت: «طیف گستردهای از تهدیدهای امنیت ملی از جمله تهدید ایران هم مورد بررسی قرار گرفت؛ کشورهای عضو جی-۷ متعهد شدند که کماکان جاهطلبیهای هستهای ایران را کنترل کنند؛ البته با یا بدون جی-۷، این جاهطلبیها باز هم کنترل خواهد شد.»