العالم- آسیا
«عبدالله بن زاید آل نهیان» تأکید کرد که چهار کشور عربی مخالفتی با حل بحران قطر ندارند اما قضیه اصلی که مانع دستیابی به یک راهحل است، بیاعتمادی دولت قطر است.
بن زاید در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت که مطالبات ۱۳گانه چهار کشور عربی از دولت قطر نقطه آغازی برای هر گونه مذاکرات پرمحتوا است و چنانچه این قضایا حل شود و ما شاهد التزام واقعی قطر در خصوص تغییر برخی سیاستها باشیم در آن صورت بحران به پایان خواهد رسید.
رئیس دستگاه دیپلماسی امارات با اشاره به اینکه اقتصاد ما از بحران قطر متأثر نشده است، اظهار داشت: «اقدام کمیته چهارجانبه (چهار کشور عربی) مربوط به مجازات قطر نیست بلکه تدابیر اتحاذ شده علیه قطر بر اساس حقوق بینالملل مجاز بوده و متناسب با اقدامات دولت قطر است.»
وی تصریح کرد که تصمیم ما برای قطع روابط با قطر بیانگر عزم جمعی برای عدم ارتباط با دولتی است که با سیاستهای خود مبنی بر حمایت از افراطیگری و تروریسم و ایجاد بیثبات، به ما ضرر و زیان وارد کرده است.
از حدود یک سال قبل روابط دیپلماتیک چهار کشور عربی (عربستان، امارات، بحرین و مصر) با قطر قطع شده است و امیر کویت نیز از یک سال همچنان در تلاش است تا آشتی بین کشورها را برقرار نماید اما تا کنون تلاشهای وی بینتیجه مانده است.
چهار کشور مذکور بر خواستههای ۱۳گانه خود از جمله کاهش روابط قطر با ایران، توقف حمایت از اخوانالمسلمین و حماس و تعطیلی شبکه الجزیره اصرار دارند.
وزیر خارجه امارات همچنین با اشاره به اینکه از تلاشهای «مارتین گریفیتس» فرستاده سازمان ملل در یمن گفت: «از تلاشهای مارتین گریفیتس فرستاده سازمان ملل برای دستیابی به راهحل سیاسی در یمن استقبال میکنیم و خواهان عقبنشینی کامل حوثیها از اراضی هستیم که به روش غیرقانونی آن را تصرف کردهاند.»
وی مدعی شد که امارات بنا به درخواست رسمی دولت مستعفی یمن و برای حمایت از مشروعیت این دولت در یمن، عضو ائتلاف عربی به رهبری عربستان شده است.
مارتین گریفیتس در دور جدید سفرش به یمن برای پیشبرد روند مذاکرات صلح در این کشور، دوشنبه گذشته وارد صنعاء پایتخت این کشور شد تا با مقامات انصارالله درباره صلح و مسئله نبرد جاری در استان «الحدیدة» گفتوگو کند.
گریفیتس پس از دیدار با مقامات انصارالله گفت: من به طور ویژه از «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله به دلیل حمایت و دیدارهای مفیدی که با یکدیگر انجام دادیم؛ تقدیر میکنم.
فرستاده سازمان ملل پس از دیدار مذکور در پیامی به شورای امنیت گفت که در خصوص نحوه اداره بندر الحدیده با انصارالله یمن به توافق رسیده، وی در ادامه اعلام کرد سازمان ملل در اداره بندر الحدیده نقش خواهد داشت.
امارات عربی متحده پس از گذشت حدود ۲ ماه از آغاز عملیات برای اشغال استان الحدیده و ناکامی در آن، دهم ماه جاری (تیرماه) از «توقف موقت» این عملیات به بهانه فرصت دادن به مذاکرات سیاسی خبر داد.