العالم- آمریکا
«دیوید فریدمن» سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی با تکرار ادعاهای بیاساس علیه ایران، مدعی شد که فشارهای اقتصادی واشنگتن علیه تهران مؤثر بوده و کاخ سفید به اعمال آنها ادامه میدهد.
فریدمن در مصاحبه با نشریه اسرائیل هیوم درباره رویکرد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران، گفت او «تهدید ایران» را در صدر دستور کار کاخ سفید قرار داده و تلاشهای بسیاری انجام داد تا واشنگتن از توافق هستهای خارج شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه اگر آمریکا و روسیه نتوانند ایران را از سوریه خارج کنند، چه کسی میتواند و اینکه همین مسئله اسرائیل را مجبور به اقدام یکجانبه خواهد کرد، توضیح داد: «من نمیتوانم جزئیات زیادی در اینباره ارائه دهم ولی از نظر ایالات متحده کاملا غیرقابل قبول است که ایران در سوریه باقی بماند».
این مقام آمریکایی با بیان اینکه واشنگتن از راههای مختلفی برای مجبور کردن ایران به خارج شدن از سوریه استفاده میکند، گفت: «ما به تحریمها ایمان داریم، ما به افزایش تحریمها اعتقاد داریم... ما فشار (به ایران) را ضروری دانسته و به آن ادامه میدهیم».
فریدمن در پاسخ به اینکه تحریمها علیه ایران بهنظر مؤثر نیستند زیرا تهران هنوز تمایلی به مذاکره با واشنگتن ندارد، مدعی شد: «به نظر ما، تحریمها بالاخره منجر به توقف برنامه هستهای ایران، فعالیتهای شرورانه آن (در منطقه)، حمایت از تروریسم و ساخت تسلیحات بالستیک خواهد شد» .
خبرنگار اسرائیل هیوم در ادامه از فریدمن پرسید که به نظر میرسد ترامپ با اتحادیه اروپا، ایران، روسیه، چین و «تمام دنیا سر جنگ دارد»، آیا اینگونه میتواند شعار «آمریکا را دوباره با عظمت میکنیم» محقق سازد؟
وی پاسخ داد: «البته با تمام دنیا نمیجنگد... مشکل با اتحادیه اروپا، بحث ناتو است. آنها سهم عادلانه خود برای ناتو را نمیپردازند... چین نیز در حوزه تجاری، دشمن بزرگی است... درباره ایران هم که صحبت کردیم».
این مقام آمریکایی در ادامه ادعاهای خود علیه ایران افزود: «آنها بزرگترین و خطرناکترین حامی دولتی تروریسم در جهان هستند... فرض این بود که (بعد از حصول توافق هستهای) آنها دوباره به جامعه جهانی بازگردند و متمدنتر شوند، اما دقیقا خلاف آن را شاهد بودیم. آنها در یمن، عراق، سوریه ولبنان بسیار بسیار تهدیدآمیزتر شدهاند».
فریدمن سپس در پاسخ به سوالی درباره احتمال به رسمیت شناخته سلطه رژیم صهیونیستی بر بلندیهای جولان اشغالی از سوی واشنگتن با هدف کاهش خطر وقوع جنگ در جبهه شمالی، تاکید کرد که دولت آمریکا فعلا این گزینه را بررسی نمیکند اما حالتی که در آن منطقه مذکور به دولت سوریه بازگردانده شود نیز قابل تصور نیست.
ترامپ اردیبهشت ماه امسال با متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی، مخفی کردن «ابعاد نظامی برنامه هستهای» و دخالت در امور کشورهای منطقه، خروج آمریکا را از برجام اعلام کرد.
وی همچنین گفت که تحریمهای پیشین هستهای و تحریمهای سختتر در بازه 90 تا 180 روزه علیه ایران باز خواهند گشت.
ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال 1394 به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.
فارس