به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، دو سال پيش تيمی از پژوهشگران موسسه انگليسي " گرين اوديت " با نظارت پرفسور " كريس باسبي " از دانشگاه آلستر كه دبير علمي كميته اروپايي بررسي خطرات مواد پرتوزا است، با انجام پژوهشي متوجه شد كه ميانگين ابتلا به ناهنجاري هاي مادرزادي در قلب و ستون فقرات و نخاع و ديگر اعضا در عراق، 30 برابر شده است.
اين پژوهش با شركت 11 پژوهشگر انجام شد و طي آن، 711 منزل و حدود 4800 شخص در فلوجه در مدت ماه هاي ژانويه تا فوريه 2010 مورد معاينه قرار گرفتند؛ در این پژوهش ثابت شد كه علاوه بر ناهنجاري هاي مادرزادي، طيف گسترده اي از مردم نيز دچار بيماري هاي سرطاني شده اند.
بر اساس اين پژوهش ميانگين ابتلا به بيماري سرطان خون 38 برابر و ميزان ابتلا به بيماري سرطان پستان 10 برابر افزايش يافته است؛ و علاوه بر همه اين ها، ميزان ابتلا به انواع تومورهای مغزی در ميان بزرگسالان نيز افزايش چشمگيري داشته است.
اگر اين يافته ها را با يافته هاي فاجعه هيروشيما مقايسه كنيم، متوجه خواهيم شد كه بر اثر شليك بمب اتم به اين شهر در جنگ جهاني دوم، ميزان ابتلا به بيماري سرطان خون 17 برابر افزايش يافت، كه اين ميانگين بسيار پايين تر از نمونه عراق است.
در اين ميان آن چه در فلوجه وحشتناك به نظر مي رسد، سرعت ابتلا به سرطان و افزايش شيوع اين بيماري است. اين پژوهش همچنين از افزايش بسيار بالاي ميانگين مرگ و مير كودكان شيرخواره پرده برداشت كه اين مساله مشابه پيامدهاي استفاده آمريكا از بمب اتم در هيروشيما است با اين تفاوت كه وضع عراق در اين زمینه، از هيروشيما بدتر به نظر مي رسد.
پرفسور باسبي خاطر نشان كرد: آن چه در فلوجه اتفاق افتاد، بدتر از آن چيزي است كه در هيروشيما اتفاق افتاده بود. اين در حالي است كه در حمله به فلوجه از بمب اتم استفاده نشد؛ اما استفاده از سلاح هاي داراي مواد پرتوزا پيامدهايي سهمگين تر از پيامدهاي استفاده از بمب اتم بر ضد مردم ژاپن در هيروشيما داشت.
پرفسور باسبي، موضوع خطرناك تر را تهديدي مي داند كه نسل هاي آينده عراقی را تهديد مي كند؛ زيرا سموم استفاده شده در بمباران فلوجه، جنين هاي مذكر را بيش از جنين هاي مونث نابود مي كند.
در این بین، سرنوشت كودكان عراقي كه در مناطق بمباران شده با بمب هاي پرتوزاي آمريكايي زندگي مي كنند، به چالشي بزرگ براي پنتاگون و شركت هاي اسلحه سازي آمريكا تبديل شده است.
اكثر استان هاي عراق در حملات سال هاي 1991 و 2003 به اين كشور، با پيشرفته ترين و كشنده ترين بمب هاي آمريكايي، بمباران شدند.
آمريكا، هر چند به استفاده از بمب هاي حاوي فسفر سفيد در حمله به فلوجه به سال 2004 اعتراف كرد، اما در اقرار به استفاده از سلاح هاي داراي اورانيوم ضعيف شده به مانور و حيله و نيرنگ متوسل شد، تا از اعتراف به اين حقيقت سر باز بزند.
اما نيرنگ هاي آمريكا ناكام ماند و ثابت شد كه آمريكا در حمله به عراق به ميزان بسيار گسترده اي از اين گونه سلاح ها استفاده كرده است به طوري كه كارشناسان آمريكايي ارزيابي كردند كه آمريكا در حمله سال 2003 به عراق، 1200 تا 2100 تُن بر متر مربع و در حمله سال 1991 نيز به ميزان 340 تا 800 تُن بر متر مربع، اورانيوم ضعيف شده استفاده كرده است.
" كاظم المقدادي " آكادميست عراقي مقيم سوئد، با انتشار مقاله اي در روزنامه الحيات، نوشت: در حال حاضر كارشناسان پنتاگون و عوامل صنايع اسلحه سازي آمريكا سرگرم بحث و جدل هاي بي مورد براي سرپوش نهادن بر زيان هاي زيست محيطي و جاني اين سلاح ها هستند.
شركت هاي بزرگ اسلحه سازي آمريكا، مبالغ هنگفتي به كارشناسان و مجله ها و حتي شماري از دانشمندان دادند و از آنان خواستند در گمراه كردن افكار عمومي و خدشه دار كردن حقيقت پيامدهاي استفاده از سلاح هاي داراي اورانيوم ضعيف شده در عراق نقش ايفا كرده و بر اين جنايت سرپوش نهند، تا بتواند به ياري آن ها از بار مسئوليت اخلاقي و مالي و پيامدهاي بين المللي اين جنايت برهد، اما اين تلاش ها چندان نپاييد و دروغ پردازي هاي آمريكا در چارچوب قابل تاويل " نبود دلايل علمي " در اثبات زيان بخش بودن سلاح هاي آمريكايي استفاده شده در حمله به عراق نتوانست حقيقت را پنهان كند.
در مقابل تلاش شركت هاي اسلحه سازي آمريكايي براي پنهان كردن حقايق، دانشمندان مستقل آمريكايي با وجود امكانات ناچيزي كه در مقايسه با شركت هاي اسلحه سازي آمريكايي داشتند، توانستند در تحقيقات مستند و قابل دفاع، پيامدهاي خطرناك جاني و زيست محيطي سلاح هاي دار