العالم - اروپا
'لوئیجی دی مایو' معاون نخست وزیر ایتالیا در یک برنامه تلویزیونی که از شبکه دولتی ' رای1' پخش شد ، درباره بحران ونزوئلا و موضع کشوررش گفت: ما فقط همه طرف ها را به گفت و گو تشویق می کنیم.
وی تاکید کرد: ونزوئلا دارای بزرگترین ذخایر نفتی جهان است و بخاطر منافع اقتصادی نیز مرکز توجه قرار گرفته است.
دی مایو ادامه داد: ایتالیا در این بازی که چه کسی با مادورو و چه کسی با گوایدو است، شرکت نمی کند.
وی گفت که ما 'هم خط ' پاپ فرانسیس هستیم، یعنی حمایت از خط مشی گفت و گو ونزوئلایی ها. مردم باید در باره آنچه در کشورشان اتفاق می افتد، تصمیم بگیرند.
این در حالی است که 'متئو سالوینی' معاون دیگر نخست وزیر ایتالیا و رهبر حزب راست افراطی 'اتحاد' موضعی متفاوت اتخاذ و به صراحت به مادورو حمله کرد و به خبرنگاران گفت: مادورو یک خلافکار است، او یک یاغی است که شکنجه ، دستگیر می کند.
وی افزود: قانون اساسی پیش بینی می کند که انتخابات جدید با حضور رئیس جمهوری موقت برگزار شود.
'خوان گوایدو ' نیز روز گذشته درخواست دیدار با 'متئو سالوینی' را به همراه یک هیات رسمی پارلمانی ونزوئلا با هدف تبادل نظر در باره انتقال قدرت در این کشور کرد.
گوایدو در نامه ای به سالوینی بر اجرای برنامه عملیاتی بازگرداندن دموکراسی در ونزوئلا از طریق فراخوان انتخابات آزاد و شفاف و حل بحران کنونی تاکید کرده است.
سالوینی نیز قرار است روز دوشنبه 11 فوریه در وزارت کشور ایتالیا با یک هیات ونزوئلایی دیدار کند.
این در حالی است که ایتالیا بیانیه اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن'خوان گوایدو'به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا را در نشست بخارست وتو کرده بود.
اسپانیا، فرانسه، آلمان، سوئد، اتریش و انگلیس روز دوشنبه گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت شناختند.
جوزپه کونته' نخست وزیر ایتالیا نیز بر این عقیده است که موضع ایتالیا در قبال ونزوئلا تغییر نمی کند و اینکه 'نباید طرف هیچکدام را گرفت'.
وی مدعی شد: ما می دانیم که مادورو مشروعیت دموکراتیک ندارد زیرا انتخابات بطور شفاف و درست برگزار نشد. بنابراین پیامدهایی داشت اما این دیدگاه به معنی برسمیت شناختن گوایدو نیست.
وی افزود: ایتالیا طرف صلح و دموکراسی است بنابراین همه باید شرایط برای کمک به انتخابات جدید را ایجاد کنیم.
ایرنا