شبکه العالم
شبکه العالم
سه شنبه 18 آذر 1404
صفحه اصلی
عناوین خبرها
جهان اسلام
ایران
جهان
یادداشت
گفتگوی ویژه
گرافيک
پرونده ویژه
عربستان سعودی
سوریه
یمن
بحرين
عراق
مصر
فلسطين اشغالی
مغرب
ليبی
لبنان
ترکیه
اردن
تونس
امارات
سیاسی
اقتصادی
ورزشی
فرهنگی
علمی
آسيا
اروپا
آفريقا
آمریکا
اينفوگرافيک
ویدئو گرافیک
کاریکاتور
انتخابات عراق
لبنان
ونزوئلا
عربی
پخش زنده
×
صفحه اصلی
آخرین مطالب
جهان اسلام
عربستان سعودی
سوریه
یمن
بحرين
عراق
مصر
فلسطين اشغالی
مغرب
ليبی
لبنان
ترکیه
اردن
تونس
الجزائر
امارات
إيران
سیاسی
اجتماعی
اقتصادی
ورزشی
فرهنگی
علمی
جهان
آسيا
اروپا
آفريقا
آمریکا
یاداشت
تحلیل روز
یک خبر چند خط تحلیل
گفتگوی ویژه
گرافیک
اينفوگرافيک
ویدئو گرافیک
کاریکاتور
پرونده ویژه
انتخابات عراق
لبنان
ونزوئلا
یک خبر چند خط تحلیل؛
آیا صید ارزشمند آمریکایی ها در سوریه از قفس پریده است؟
يکشنبه 21 بهمن 1397 - 21:37
العالم
_
سوریه
خبر:
در حالی که اخیرا بخشی از نیروها و تجهیزات آمریکایی به سمت شمال سوریه حرکت کردند و ادعا شد آن ها شکار ابوبکر البغدادی را در این منطقه تعقیب می کنند، شواهد امر حکایت از آن دارد که طرح این مساله ادعایی بیش نبوده است.
تحلیل:
دو ماه پیش ترامپ در حالی عقب نشینی نیروهای آمریکایی از سوریه را مطرح کرد که ادعا داشت کار داعش در این منطقه و البته آنچه ماموریت نیروهای آمریکا در سوریه خوانده شد تمام شده است و این در حالی است که مقاومت بقایای داعش در شمال سوریه خلاف آن ادعا را ثابت کرد.
تاکید بر پایان داعش در سوریه در شرایطی صورت پذیرفت که بیش از یک سال است ایدئولوژی داعش و مقوله ای به نام "دولت اسلامی شام وعراق" توسط دولت سوریه و متحدانش در عراق و سوریه به کلی از بین رفته بود و بقایای داعش نمی توانست بهانه ای برای استمرار حضور غیر قانونی آمریکا در این منطقه باشد.
تاکید بر وجود "صید ارزشمند" در منطقه باقی مانده در کنترل داعش به نظر تنها با این هدف صورت گرفت که اقدام عجولانه ترامپ در اعلام پایان داعش به دست آمریکا در نزد افکار عمومی ترمیم شود و در سایه آن با اعزام نیرو و تجهیزات مساله ای به نام داعش انقدر با اهمیت جلوه داده شود که حضور غیر قانونی آمریکا در سوریه طی سنوات گذشته را توجیه کند.
اینکه چهارشنبه گذشته ترامپ اعلام کرد تا پایان هفته آینده (یعنی هفته جاری) اعلام خواهد شد که آمریکا صددرصد مناطق تحت سلطه داعش را در دست خواهد داشت از یک سو نشانگر آن است که ابوبکر البغدادی در این منطقه وجود ندارد و از دیگر سو تاکید بر این مساله است که داعش نهایتا با اقدام تکمیلی آمریکا نابود شده است.
تاملی در تحولات دو سه ماه اخیر در سوریه این احتمال را دور از ذهن نشان نمی دهد که بقایای داعش در قالب و قامتی متفاوت همچنان در خدمت سیاست های آمریکا در آینده سوریه و منطقه به کار گرفته شوند به نظر می رسد تاکید بر پدیده ای به نام "ابوبکر البغدادی " همچنان بهانه های حضور در منطقه را برای آمریکا تازه نگه خواهد داشت.
علی رمضانی
دسته بندی ها :
مهمترین خبرها
جهان اسلام
سوریه
آمریکا
یادداشت
جهان
یک خبر چند خط تحلیل
کلید واژه ها :
شمال سوریه
ابوبکر البغدادی
داعش
مقاومت
در همین رابطه بخوانید
آغاز حمله به آخرین پایگاه داعش در شرق فرات توسط نيروهای قسد
ائتلاف آمریکا و داعش در شرق سوریه به توافق رسیدند
پاکسازی داعش از سوی حشد شعبی در مرز با سوریه
گاردین: کودتا در داخل تشکیلات داعش و سوءقصد به جان ابوبکر بغدادی
آخرین مطالب
استقبال حماس از کنار گذاشتن «تونی بلر» از شورای صلح غزه
نبرد ایران و رونالدو؛ فقط یک قدم تا تأیید رسمی
روسیه، اروپا را به کارشکنی در مذاکرات صلح اوکراین متهم کرد
ترامپ، مکزیک را به اعمال تعرفه جدید تهدید کرد
هشدار قاطع مصر به فیفا؛ در هیچ مراسم مرتبط با جامعه رنگینکمانی در سیاتل حضور نخواهیم یافت
حمله پهپادی آمریکا به یمن
ادعای تلآویو درباره نشست احتمالی نتانیاهو و السیسی در فلوریدا
رئیس کمیسیون اروپا: اوکراین خط دفاع نخست اروپاست
حمله پهپادی ارتش اشغالگر به اردوگاه پناهندگان در غزه
حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان + ویدیو
پربیننده ترین خبرها
گوناگون
فهرست ۱۰۰ شرکت بزرگ سازنده سلاح؛
جنگ و تنش ژئوپولیتیک درآمد شرکتهای تسلیحاتی را به رکورد ۶۷۹ میلیارد دلاری رساند
اختلال گسترده در کلودفلر
بخشهایی از اینترنت جهانی از دسترس خارج شد
یادداشت