سفر به عراق پس از ۵ سال؛ رفتن روحانی به بغداد قطعی شد

پنج‌شنبه 9 اسفند 1397
14:15
سفر به عراق پس از ۵ سال؛ رفتن روحانی به بغداد قطعی شد روحانی ۲۰ اسفند به عراق سفر می‌کند، سفری که مقدمات آن را همتی، زنگنه، ظریف و عراقچی آماده کردند و او حالا برای تحکیم روابط در دوران تحریم به بغداد خواهد رفت.

العالم - ایران / سیاسی

برای نخستین بار حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به منظور دیدار دوجانبه با مقام‌های عراقی به این کشور سفر می‌کند.

این سفر 20 اسفند ماه صورت خواهد گرفت و یک هیئت بلندپایه از ایران نیز به همراه رئیس‌جمهور در این سفر حضور خواهند داشت.

بر اساس این گزارش، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه نیز سفری یک روزه به بغداد داشته و مقدمات سفر رئیس جمهوری ایران به این سفر را فراهم کرده است.

پیش از این، «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق سه ماه پیش 26 آبان‌ماه به تهران سفر کرده بود، پیش از صالح نیز به صورت مرتب مقام‌های عراقی به تهران سفر کرده بودند اما تاکنون هیچ مقام ارشدی از دولت ایران به این کشور سفر نکرده بود و این نخستین سفر روحانی به عراق در طول 5 سال ریاست‌حمهوری وی است.

مقام‌های عراقی به صورت مرتب به تهران سفر کرده‌اند، "فواد معصوم" رئیس‌جمهور پیشین و "برهم صالح" رئیس‌جمهور کنونی عراق هر دو در تاریخ‌های 24 اردیبهشت 94 و 26 آبان 97 به تهران سفر کرده‌اند اما در مقابل رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به این کشور سفر نکرده بود و همین موضوع دلخوری مقام‌های عراقی را به همراه داشته است، اما حالا روحانی تصمیم گرفته در برهه‌ای که کشورمان تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفته است به همراه یک هیئت بلند پایه به بغداد سفر کند.

طی دو ماهه اخیر ناصر همتی، رئیس بانک مرکزی، بیژن زنگنه، وزیر نفت و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان به عراق سفر کرده‌اند و هر سه آنها در سفرشان به بغداد تاکید کرده اند که یکی از اهداف سفرشان تامین مقدمات سفر روحانی به عراق بوده است.

محمد جواد ظریف درخصوص جزئیات سفر رئیس‌جمهور به عراق نیز گفته است:‌ این سفر به دعوت رسمی طرف عراقی و در پاسخ به سفر مقامات این کشور به تهران انجام خواهد شد. در این سفر و در دیدارهایی که با مسوولان عراقی انجام می شود، زمینه های گسترش بیش از پیش روابط میان دو کشور دوست و برادر، ایران و عراق بررسی و پیگیری می شود.

ظریف با بیان این که جزییات بیشتر سفر روحانی به عراق در دست بررسی میان مسوولان دو کشور است ، تصریح کرد: آقای روحانی در نظر داشتند در اولین فرصت با مقامات عراقی در بغداد دیدار داشته باشند و اکنون با برگزاری انتخابات پارلمانی عراق و استقرار دولت جدید، فرصت مناسبی خواهد بود تا نتایج سفر بنده و سفری را که آقای زنگنه وزیر محترم نفت به عراق داشتند ، در جریان سفر رئیس جمهوری نهایی کنیم.

به گفته رئیس‌جمهور روحانی روابط اقتصادی ایران و عراق در حدود 12 میلیارد دلار است و با تصمیم دو کشور قرار است سقف این روابط به مرز 20 میلیارد دلار برسد و انجام این سفر می‌تواند دو کشور را برای رسیدن به این هدف مشترک نزدیک‌ کند.

حالا رئیس‌جمهور روحانی دوشنبه 20 اسفند به عراق سفر می‌کند و این سفر می‌تواند منشا همکاری‌هاش مشترک گسترده بین دو کشور همسو با هم باشد،‌ همکاری‌هایی که در دوران تحریم ایران از سوی آمریکا بیش از پیش اهمیت خواهد داشت.

تسنیم

0% ...

آخرین اخبار

رهبر انصارالله یمن: آمریکا و «اسرائیل» سرمنشأ شرارت در منطقه هستند


نتانیاهو سفر خود به آمریکا را به تعویق انداخت


صادرات موفق ۸۰ میلیون بشکه نفت خام؛ پس از توافق اسلام آباد


بحران سوخت، خطوط هوایی اروپا را در آستانه ورشکستگی قرار داد


والیبال نشسته ایران به فینال جهانی صعود کرد


پاسدار دلاور خلیج فارس در آغوش خاک کوار آرام گرفت


پیام بقایی درباره حمله آمریکا به نزدیکی بیمارستان شهید بقایی اهواز


ایستادگی در برابر استعمار نوین؛ پیام مهم وزیر کار ایران در اجلاس وزرای کار بریکس


ایران ژئوپلیتیک جنگ را از نو تعریف می‌کند


اعتراف معاون ترامپ به سوءمدیریت دولت


پربیننده ترین خبرها

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع آگاه: نتانیاهو هفته آینده برای دیدار با ترامپ عازم واشنگتن می‌شود.


فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سید مجید موسوی: منبع هرگونه پشتیبانی از دشمن در تجاوز به خاک ایران اسلامی، هدف مشروع ما خواهد بود.


اسپانیا با پیروزی ۲ بر صفر مقابل فرانسه، به فینال جام جهانی راه یافت.


ارتش جمهوری اسلامی ایران: دوران بزن در رو تمام شده است و هرگونه حمله به زمین، دریا یا حریم هوایی ایران بدون پاسخ نخواهد ماند.


ادعای ترامپ: به شدت به ایران ضربه خواهیم زد / آنها باید توافق را بپذیرند


منابع عربی از وقوع انفجارهایی در پایگاه‌های نظامی آمریکایی در اردن خبر می‌دهند.


انفجارهای شدید در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و به صدا در آمدن آژیرهای هشدار


آژیرهای خطر در بحرین و كويت به صدا درآمد


شنیده شدن صدای انفجار در بوشهر


محموله جدید داروهای حیاتی بیماران متابولیک و مبتلایان به سرطان وارد کشور شد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد بغداد شد