العالم - فلسطین اشغالی
«خلیل الحیه» عضو دفتر سیاسی حماس در گفتوگویی اختصاصی با شبکه «الاقصی» به تشریح جزئیات توافقهای اخیر میان گروههای فلسطینی و رژیم صهیونیستی با میانجیگری مصر و دیگر طرفهای بینالمللی پرداخت.
انرژی و اشتغال در غزه
الحیه اعلام کرد، طرحهای بسیاری برای احداث خطوط برق جدید، نیروگاه گاز طبیعی و نیز تولید نیروگاههای انرژی خورشیدی وجود دارد که قرار است کشورهای خارجی هزینه آن را تأمین کنند.
این عضو حماس ادامه داد، طرحهای اشتغال نیز ضمن توافقهای با رژیم اشغالگر بوده و در حال حاضر حدود هشت هزار نفر در طرحهای مربوط به سازمان ملل (در فلسطین) کار میکنند؛ سازمان ملل 45 میلیون دلار برای اشتغالزایی 20 هزار فارغالتحصیل (در غزه) دارد و حماس خواستار تسریع در اجرایی کردن طرحهای اشتغال موقت است.
الحیه افزود، هماکنون 250 هزار خانواده فقیر (در غزه) وجود دارند که بر اساس توافقها، دولت قطر تا کنون 100 دلار به هر خانواده پرداخت کرده است.
گذرگاهها
این عضو حماس درباره گذرگاههای غزه نیز گفت، در حال حاضر به تجارت از طریق گذرگاهها شدت داده شده و توافقها شامل فعالیت دوباره دو منطقه صنعتی «کارنی و بیتحانون» میشود و چه بسا حدود 20 هزار نفر در این دو منطقه مشغول شوند.
الحیه گفت، توافقها همچنین شامل افزایش دامنه صید به 15 مایل برای اولین بار در 30 سال گذشته شده است.
وی تأکید کرد این توافقها «سیاسی» نیست و بر سر پایان دادن به استفاده از «ابزارهای خشن» در راهپیماییهای بازگشت در مقابل رفع محاصره غزه توافق شده است.
الحیه افزود: زمانی که موضع اسرا و مسجدالاقصی را بر میز مذاکرات قرار دادیم، گفتیم هیچ توافقی نمیتواند دست ما را در دفاع از مسائل ملی ببندد.
معامله قرن
عضو ارشد حماس تنها راه مقابله با چالشهای داخلی و طرح صلح آمریکا موسوم به «معامله قرن» را تحقق وحدت ملی بر پایه شراکت همه دانست و افزود، معامله قرن دنبال «ابقای سلطه آمریکا، حفاظت از منافع اسرائیل و عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر بدون حل مسأله فلسطین» است.
دولت جدید تشکیلات خودگردان
الحیه دولت جدید تشکیلات خودگردان به ریاست «محمد اشتیه» را «دولت تجزیهطلب» خواند (+) و گفت هیچ توافقی درباره این دولت حتی در داخل خود جنبش فتح وجود ندارد.
مذاکرات غیر مستقیم میان حماس و رژیم صهیونیستی از اواخر سال گذشته (1397) وارد مرحله جدیتری شده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی میگویند از جمله شروط صهیونیستها که هیأت مصری، آن را برای حماس برده است، توقف راهپیماییهای شبانه فلسطینیان و ارسال بالنهای آتش زا، فاصله گرفتن از نوار مرزی، توقف تحرکات دریایی و عدم تحریک مردم برای راهپیمایی سالگرد روز زمین در روز شنبه سیاُم مارس است تا در ازای آن رژیم صهیونیستی برخی شرایط را برای ساکنان غزه تسهیل کرده و چرخ اقتصاد آنها رابه گردش درآورد.
فارس