العالم - لیبی
برخی منابع محلی در لیبی گزارش دادند مصر از شهر «مرسی مطروح» واقع در مرز لیبی، سلاح و مهمات را برای حمایت از نظامیان حفتر وارد خاک لیبی میکند و برای این منظور تا چندین ساعت گذرگاه مرزی را به روی شهروندان عادی بسته بود.
لیبی از چهارم آوریل 2019 (پنجشنبه پانزدهم فروردین 1398) شاهد درگیری دو نیروی شرق (طبرق) و غرب (طرابلس) در خود است. در درگیریهای بیستروزه تاکنون حدود دویست نفر کشته شدهاند.
فرماندهی نیروهای شرق را ژنرال بازنشسته خلیفه حفتر بر عهده دارد که از حمایت عربستان سعودی و امارات برخوردار است و فرماندهی جبهه غرب را نخستوزیر فایز السراج، رئیس دولت «وفاق ملی» در طرابلس بر عهده دارد.
طبق این گزارش، محموله سلاحهای مصری شامل مقادیری اسلحه، مهمات و خودروهای زرهی بوده و حال آنکه بامداد روز یکشنبه مسئولان مصری به منظور عبور این محموله از گذرگاه مرزی این گذرگاه را به روی شهروندان بسته بودند.
شبکه الجزیره گزارش داد این سلاحها به اردوگاههایی انتقال داده شد که در اطراف آن یک فرودگاه نظامی قرار دارد و پیش از این نیز هواپیماهای جنگی اماراتی برای حمله به دو شهر بنغازی و درنه در سالهای قبلی، از این فرودگاه برخاسته بودند.
حمله شبهنظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی» تحت امر ژنرال «خلیفه حفتر» امروز وارد بیست و ششمین روز شد. قصد آنان تصرف پایتخت، طرابلس است اما با مقاومت شدید نیروهای دولت وفاق ملی مواجه شدهاند.
حفتر، جنگ علیه طرابلس را عملیات آزادسازی طرابلس نامیده و فائز السراج (رئیس دولت وفاق ملی) نیز برای مقابله با این حمله، عملیات نیروهای خود را «برکان الغضب» (آتشفشان خشم) نامیده است.
استمرار درگیریها
درگیری بین نظامیان حفتر و نیروهای دولت وفاق ملی در محور «الخله-عین زاره» واقع در جنوب طرابلس همچنان ادامه دارد.
نظامیان حفتر در تلاش هستند تا از این محور راهی به سمت طرابلس باز کنند که با مقاومت شدید نیروهای دولت وفاق ملی مواجه شدهاند.
نیروهای دولت وفاق ملی در دو نوبت مواضع نظامیان حفتر در منطقه «جندوبه» واقع در جنوب شهر غریان را هدف قرار دادند.
بر اساس این گزارش، درگیریها در مناطق جنوبی طرابلس همچنان ادامه دارد و صدای تیراندازیها به گوش میرسد.
سه تقاضای حفتر از ملک سلمان
«خالد المشری» رئیس شورای عالی دولت لیبی میگوید حفتر پیش از آغاز حمله به طرابلس، در سفر به عربستان سعودی و دیدار با ملک سلمان از وی سه تقاضا کرده است.
المشری در مصاحبه با شبکه الجزیره گفت این سه تقاضای حفتر عبارت بود از: نخست کسب اطمینان از آمریکا در خصوص عدم مخالفت با جنگ در لیبی که حفتر از طریق دوستان سعودی خود این اطمینان را کسب کرد، دوم دریافت کمکهای مالی و تسلیحاتی به منظور تضمین استمرار جنگ و سوم صدور فتوای سلفیها مبنی بر ضرورت حمایت از حفتر.
فارس