روایتی از روز کشتار معترضان در سودان توسط شورای مورد حمایت عربستان

روایتی از روز کشتار معترضان در سودان توسط شورای مورد حمایت عربستان
شنبه 18 خرداد 1398 - 11:37

یک افسر جدا شده از دستگاه امنیتی سودان اتفاقاتی هولناک مربوط به حمله خونبار روز دوشنبه مزدوران شورای نظامی سودان به مخالفان را فاش کرد.

العالم - آفریقا

یسرا الباقر، روزنامه‌نگار سودانی اطلاعات جدیدی درباره حمله روز دوشنبه هفته گذشته (13 خرداد) به محل تحصن هموطنانش مقابل فرماندهی کل نیروهای مسلح در خارطوم که ده‌ها کشته و صدها زخمی برجای گذاشت، فاش کرد.

به نوشته وبگاه خبری الخلیج اونلاین، این روزنامه‌نگار که با شماری از رسانه‌های غربی هم ارتباط دارد، گفت: نیروهای موسوم به پشتیبانی سریع، دستگاه امنیتی، سرویس اطلاعات ملی، مزدوران وابسته به پلیس و سرویس امنیت مردمی و مزدوران امنیت دانشجویی در سودان همگی در کشتار خارطوم مشارکت داشتند.

الباقر در صفحه توئیتر خود به نقل از یک منبع که آن را افسر جدا شده از سرویس امنیت ملی سودان نامید، نوشت: شمار نیروهای شرکت کننده در حمله به محل تحصن مردم در خارطوم به ده هزار نفر می‌رسید و آماری که درباره کشته‌های آن روز منتشر شد و مدعی قربانی شدن چهل نفر بودند ،درست نیست. این رقم، یک چهارم رقم واقعی است.

به گفته این روزنامه نگار سودانی برخی قربانیان اینقدر مورد ضرب و شتم قرار گرفتند تا مردند و برخی دیگر هم به ضرب چندین گلوله پیاپی جان باختند. برخی مزدوران شورای نظامی هم با چاقو به جان مردم افتادند و پیکر مجروحشان را تکه تکه کردند و اجساد کشته‌ها را به رود نیل انداختند.

الباقر به نقل از منبع امنیتی مذکور گفت: مهاجمان وقتی که پا به داخل محل تحصن گذاشتند، وارد چادر درمانگاه شده و به دو تن از پزشکان زن آنجا تعرض کردند سپس شروع به ضرب و شتم زنانی کردند که مسئول تشریفات و تعارف کردن چای به متحصنان بودند.

روزنامه نگار سودانی ادامه داد: به دستور شورای نظامی نیروهای ارتش یکشنبه شب یعنی ساعاتی قبل از وقوع کشتار، از محل تحصن به عقب کشانده شده و نیروهای واکنش سریع جایگزین نیروهای ارتش شدند.

وی افزود: شماری افراد در محل تحصن بازداشت و با آمبولانس‌ها به مکانی نامعلوم برده شدند. مزدوران شورای نظامی روی شقیقه خیلی‌ها هم اسلحه گذاشته و با تهدید به شلیک تلفن همراه و پول آنها را می‌گرفتند.

الباقر گفت: برخی چادرهای تحصن با افرادی که داخلش بودند به آتش کشیده شد. اجساد کشته‌ها و سوخته‌ها هم با آمبولانس به بالای پل نیل برده و از آنجا به داخل رود انداختند.

این روزنامه نگار افزود: دستگاه امنیت ملی سودان چهارصد کامیون حامل پنج هزار نیرو را برای بستن مسیر اصلی منتهی به محل تحصن و همه خروجی‌ها بکار گرفتند تا شرکت کنندگان در تحصن نتوانند پس از حمله مزدوران شورای نظامی از آنجا فرار کنند.

به گفته الباقر فردای آن روز یعنی روز سه شنبه نیروهای شورای نظامی در صبح به مساجد حمله کرده و آنهایی را که برای ادای نماز عید فطر رفته بودند حتی امامان جماعت را مورد ضرب و شتم قرار دادند. آنها پایتخت را تحت تسلط کامل گرفتند در حالی که نیروهای ارتش هیچ حضوری در سطح شهر نداشتند.

به گفته منبع امنیتی مذکور، برخی نظامیان ارتش با گریه می‌گفتند که به دستور مقامات بالا از چهار روز پیش خلع سلاح شدند. برخی از آنها به انبارهای سلاح یورش بردند اما خالی بوده است.

کمیته مرکزی پزشکان سودان هم اعلام کرد که چهل جسد روز گذشته از رود نیل گرفته شده که نیروهای امنیتی آن را به مکانی نامعلوم منتقل کردند.

به گفته این کمیته شمار قربانیان حمله مزدوران شورای نظامی به معترضان در خیابان‌ها و میادین خارطوم طی چهار روز گذشته به 113 نفر می‌رسد.

کمیته وابسته به جمعیت پیشه وران سودانی هم که جنب اعتراضی در این کشور را رهبری می‌کند از خفقان شدید امنیتی در سودان و قطعی اینترنت در این کشور خبر داد.

فارس

پربیننده ترین خبرها