العالم - ایران
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی، با اشاره به جزئیات طرحی که قرار است به موجب آن از کشتیهای عبوری تنگه هرمز عوارض اخذ شود، گفت: این طرح قانونی درباره آب های سرزمینی کشورمان است که 24 مایل از 30 مایل تنگه هرمز را شامل می شود به نحوی که 12 مایل آن آب های سرزمینی بوده و نظارت بر 12 مایل آن نیز برعهده ایران است و تنها 6 مایل از تنگه از آب های سرزمینی کشورهای حوزه خلیج فارس به شمار می رود.
نفتکشها ناگزیر به عبور از آبهای سرزمینی ایران در تنگه هرمز هستند
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی درباره نحوه عبور کشتی ها از تنگه هرمز بیان داشت: تنها کشتی های کوچک و لنج ها می توانند از ناحیه 6 مایل تنگه که به ایران ارتباطی ندارد عبور کنند اما نفتکش ها و کانتینتربرها اجبارا باید از محل آب های سرزمینی ایران و آب های تحت نظارت ایران عبور کنند.
وی در خصوص تصمیم گیری برای قسمت از تنگه هرمز که تحت نظارت ما است، عنوان کرد: بر اساس قوانین و مقررات بین المللی می توانیم برای آب های ایران و آب های تحت نظارت ایران در چارچوب قوانین بین الملل، مقرراتی وضع کنیم.
قاضی زاده هاشمی همچنین درباره تأمین امنیت نفتکش ها بیان کرد: زمانی که نفتکش ها از آب های سرزمینی یک کشور عبور می کنند طبق پروتکل جهانی، همان کشورها باید امنیت آنها را تأمین کنند و شرکت های خصوصی و ارتش هایی که طرف قرارداد با نفتکش ها برای تأمین امنیت آنها هستند صرفا در آب های بین المللی و فراسرزمینی حضور دارند.
ایران تأمین کننده امنیت نفتکشهایی است که از تنگه هرمز عبور میکنند
عضو کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: کشتی های مسلحی که ضامن امنیت نفتکش ها هستند بدون اجازه ما امکان حضور در آب های سرزمین مان را ندارند و نفتکش هایی که مسلح هستند نیز باید روی سلاح های خود پارچه کشیده و به سرعت عبور کنند.
عضو هیأت رئیسه مجلس و طراح طرح اخذ عوارض از نفتکش های عبوری از تنگه هرمز در پایان با بیان اینکه قطعا این طرح نیازمند اصلاحاتی در کمیسیون مربوطه است، خاطرنشان کرد: به طور کل این طرح مسأله فعلی که کشورهای دوست، متخاصم و تحریم کننده ما که به یک شکل از تنگه عبور می کنند را از هم تفکیک می کند به این شکل که ما تعیین می کنیم کدام کشورها از پرداخت عوارض معاف باشند و کدام کشورها بیشترین میزان عوارض را پرداخت کنند.
خبرگزاری خانه ملت