العالم - آسیا
کره شمالی روز سه شنبه هشدار داد که اگر رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی در شبه جزیره کره برگزار شود «مذاکرات کارشناسی» برنامه ریزی شده درباره مساله اتمی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، یک سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی این اظهارات را در واکنش به رزمایش «دانگ منگ» میان نیروهای نظامی آمریکا و کره جنوبی که قرار است ماه آینده میلادی برگزار شود گفته است.
این مقام کره شمالی تاکید کرده است که اگر این رزمایش برگزار شود پیونگ یانگ توافق موجود برای شروع مذاکرات کارشناسی را مورد بازنگری قرار خواهد داد.
کره شمالی همواره با برگزاری رزمایشهای نظامی مشترک در شبه جزیره کره مخالف بوده است.
بعد از دیدار اول «کیم جونگ اون» رهبر این کشور و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در سنگاپور، واشنگتن و سئول قول داده بودند برگزاری چنین رزمایشهایی را متوقف کنند.
خبرگزاری رسمی کره شمالی در این زمینه نوشت: «رزمایش مورد نظر مذاکرات اتمی بین پیونگ یانگ و واشنگتن را تحت تاثیر قرار خواهد داد. اگر اقدامات آمریکا برای انجام این رزمایش پیش رود ما تصمیم جدیدی برای مذاکرات اتمی اتخاذ خواهیم کرد..»
مذاکرات کارشناسی اتمی میان آمریکا و کره شمالی که به بن بست خورده بود بعد از دیدار غیرمنتظره رهبران دو کشور در دهکده مرزی «پانمونجوم» در 30 ژوئن قرار است دوباره آغاز شود.
مشاور امنیت ملی و سیاست خارجی رئیسجمهور کره جنوبی روز یک شنبه با اشاره به توافق کیم و ترامپ اعلام کرد که هفته آینده برنامه زمانی نشست تیمهای کارشناسی واشنگتن و پیونگ یانگ اعلام خواهد شد.
وزارت خارجه کره شمالی نیز پیش از این در یک بیانیه جداگانه اعلام کرد که «اگر واشنگتن به قولهایی که داده عمل نکند کره شمالی دلیلی نمیبیند که به وعدههای خود پایبند باشد.»
در این بیانیه همچنین آمده است؛ «در حالیکه آمریکا قول داده بود رزمایشهای نظامی مشترک در شبه جزیره کره را متوقف کند، کمتر از یک ماه بعد از دیدار رهبران دو کشور در دهکده مرزی، واشنگتن در حال آغاز این رزمایشهای مشترک است. این نقض فاحش روح بیانیه سنگاپور است که به امضای کیم و ترامپ رسیده بود و یک فشار آزادهنده علیه کره شمالی است.»
علیرغم سه بار دیدار میان ترامپ و کیم جونگ اون، اختلافات بسیار زیاد دیدگاههای دو طرف و همچنین کارشکنیهای طرف آمریکایی عملا باعث شده است که مذاکرات میان دو کشور در زمینه خلع سلاح اتمی شبه جزیره هیچ پیشرفتی نداشته باشد.
دونالد ترامپ دیدارهای تاریخی خود با کیم جونگ اون و توافقات صورت گرفته با کره شمالی از جمله توقف آزمایشهای موشکی و اتمی این کشور را یکی از دستاوردهای مهم خود در سیاست خارجی میداند، اما تحلیلگران معتقدند که ترامپ تنها به دنبال گرفتن عکسهای یادگاری با رهبر کره شمالی است و عملا اتفاق خاصی در ارتباط با مسائل میان دو کشور رخ نداده است.