خویشتنداری ایران طولانی مدت نخواهد بود

خویشتنداری ایران طولانی مدت نخواهد بود
جمعه 11 مرداد 1398 - 10:17

سردبیر رای الیوم می گوید ترامپ به بهانه فشار بر تهران، ائتلاف دریایی براه انداخته و کشورهای حوزه خلیج فارس را می دوشد.

العالم - آسیا

رای الیوم نوشت سرنگون کردن پهپاد آمریکایی و توقیف نفتکش انگلیسی این پیام را می دهد که خویشتنداری کنونی تهران طولانی نخواهد بود و باید به این پیام توجه کرد.

عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه الکترونیکی رای الیوم در یادداشت امروز خود نوشت: برای ما درک این مسئله که چرا دونالد ترامپ, رئیس جمهور آمریکا, حریصانه می خواهد ائتلافی متشکل از 60 کشور برای تضمین دریانوردی در تنگه هرمز تشکیل دهد, سخت است. مسئولیت تامین امنیت دریانوردی در تنگه هرمز یا آب های خلیج (فارس) بر عهده کشورهای مشرف بر این تنگه یعنی ایران و کشورهای عربی خلیج (فارس) است مگر اینکه رئیس جمهور آمریکا بخواهد منطقه و جهان را گرفتار جنگی جدید بکند آن هم بعد از اینکه همه فشارها و تحریم های وی برای به زانو درآوردن ایران و کشاندن این کشور به پای میز مذاکره بر اساس شرطهای واشنگتن شکست خورده است.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان شجاعانه و با جسارت همسویی با این درخواست آمریکا را رد و ملاحظات خود را درباره آن بیان و خود و دولتش را از این طرح دور کرد زیرا به گام های حساب نشده ترامپ اعتماد ندارد و از خطرهای آن می ترسد و به همین سبب در بیانیه رسمی که دولت مرکل صادر کرد, تاکید شده است که دولت او به گزینه مسالمت آمیز برای حل بحران خلیج (فارس) پایبند است زیرا خروج آمریکا از توافق هسته ای عامل تنش کنونی در منطقه است و آلمان از جمله شش کشوری است که این توافق را امضا کرده و همچنان به آن پایبند است. تنها کسی که تا به این لحظه به درخواست دونالد ترامپ برای تشکیل ائتلاف در خلیج (فارس) پاسخ مثبت داده, بوریس جانسون, نخست وزیر جدید انگلیس است؛ کسی که رئیس جمهور آمریکا را پدر معنوی نژادپرستی غربی جدید می داند که به شیوه ای شبیه نازی ها برای سفید پوستان فعالیت می کند.

عطوان در ادامه نوشته است: معتقد نیستیم که صبر ایران در برابر تحریم های آمریکا حد و مرز ندارد و همین مسئله درمورد سیاست عمل انجام شده نیز صدق می کند که آمریکا می خواهد بر ایران اعمال کند؛ سیاستی که تقلید از الگوی اسرائیل در کرانه باختری و جولان اشغالی است و بعید نمی دانیم که سپاه ایران یا بازوهای منطقه ای آن, برای شکستن این روند و جلوگیری از ادامه آن به حملاتی دست بزنند.

مقامات ایران در هر مناسبتی تاکید می کنند که خواهان جنگ نیستند و آغازگر آن نخواهند بود اما اگر جنگی رخ دهد, پاسخ ایران به گونه ای خواهد بود که پایگاه های آمریکا را در خلیج (فارس) و نیز اهداف حیاتی اسرائیل را در فلسطین اشغالی خواهد لرزاند.

سرنگون کردن پهپاد آمریکایی با موشک ایران, توقیف نفتکش دریایی انگلیس در خلیج (فارس), حمایت آشکار مالی و تسلیحاتی از جنبش های حماس و جهاد اسلامی در غزه, حزب الله در لبنان, انصارالله در یمن, ابزاری است برای گرم کردن بازار جنگ و پیامی است با این مضمون که ایرانی ها برای مدت طولانی به سیاست خویشتنداری کنونی خویش ادامه نخواهند داد به خصوص اینکه تحریم های اقتصادی در حال نشان دادن نتایج فاجعه بار خود به شهروندان ایرانی است و باید به این پیام توجه کرد.

در پایان این یادداشت آمده است: ترامپ می خواهد از ائتلاف دریایی برای دوشیدن بیشتر از کشورهای خلیج (فارس) استفاده کند چرا که جمله ای که خیلی زیاد از زبان او می شنویم این است: از امروز به بعد آمریکا مجانی از کشورهای خلیج (فارس) حمایت نمی کند و این کشورها باید خزانه های خود را باز کنند و بهای حمایت از آنها را بپردازند.

صدا و سیما

آخرین مطالب

پربیننده ترین خبرها