تبادل اتهام مصر و قطر درباره لیبی از تریبون سازمان ملل

تبادل اتهام مصر و قطر درباره لیبی از تریبون سازمان ملل
چهارشنبه 3 مهر 1398 - 10:25

سران مصر و قطر در سخنان خود از تریبون مجمع عمومی سازمان ملل، یکدیگر را به دخالت در امور داخلی لیبی متهم کردند.

العالم- لیبی

سران مصر و قطر در جریان سخنرانی خود در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل، یکدیگر را به دخالت در امور داخلی لیبی متهم کردند؛ امری که نشان‌دهنده پیچیدگی و سخت بودن حل بحران در لیبی است.

خبرگزاری رویترز در این خصوص گزارش کرد، قاهره و دوحه که از گروه‌های درگیر در کشمکش لیبی حمایت می‌کنندف در سازمان ملل، یکدیگر را متهم به دخالت کردند؛ این امر نشان‌دهنده دشواری پیشرفت روند صلح در لیبی است.

بعد از آشوب شدن وضعیت کشور لیبی بعد از سقوط دولت معمر القذافی، گروه‌های مختلف با یکدیگر در حال کشمکش هستند اما از فروردین ماه گذشته، شبه‌نظامیان وابسته به مجلس در شرق لیبی که تحت حمایت عربستان، مصر و امارات هستند، حمله به دولت مستقر در طرابلس (پایتخت) را که سازمان ملل آن را به رسمیت شناخته آغاز کردند و هم‌اکنون جنگ در ششمین ماه خود به سر می‌برد.

رویترز نوشت: عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر از همه کشورها خواست برای ممانعت از تسلط گروه‌های مسلح بر لیبی تلاش کنند، و بدون نام بردن از اسم کشوری، از کشورهای مختلف خواست، مانع دخالت طرف‌های خارجی در این کشمکش، شوند.

رویترز نوشت: مصر و امارات از ژنرال خلیفه حفتر که فرماندهی شبه‌نظامیان شرق لیبی علیه طرابلس را بر عهده دارد، حمایت می‌کنند. حفتر تلاش می‌کند کنترل پایتخت را از دست دولت فائز السراج خارج کند و در مقابل، ترکیه و قطر دولت السراج در طرابلس (غرب لیبی) را حمایت می‌کنند.

طبق این گزارش، تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر نیز در سخنرانی خود گفت که شبه‌نظامیان حفتر مرتکب جنایت‌های جنگی شده‌اند بدون آنکه از مجازات شدن هراسی داشته باشند و آنها تلاش می‌کنند، دولتی را که سازمان ملل به رسمیت شناخته است، کنار بزنند.

تمیم گفت: شبه‌نظامیان در ارتکاب جنایات جنگی علیه مردم هیچ دریغ نمی‌کنند. ما خواستار مجازات عوامل این جنایات و همچنین حمایت از دولت وفاق ملی و دولت قانونی لیبی هستیم که جامعه بین‌الملل آن را به رسمیت نشاخته است... برخی کشورها از این شبه‌نظامیان علیه دولت قانونی حمایت می‌کنند.

اختلافات مصر و قطر بعد از آن آشکارتر شد که غسان سلامه نماینده سازمان ملل در امور لیبی اعلام کرد، قصد دارد کنفرانسی با حضور حامیان شبه‌نظامیان فعال در لیبی برگزار کند اما هنوز جزئیات و مکان برگزاری آن را اعلام نکرده است.

گفته می‌شود، بر خلاف فرانسه و ایتالیا که بر سر منابع نفتی و گازی لیبی رقابت می‌کنند و اتهاماتی متوجه آنان است، آلمان به دلیل سیاست بی‌طرفی، یکی از گزینه‌ها برای برگزاری این نشست در اکتبر آینده (مهر ماه) است.

پیشتر فرانسه و ایتالیا سران طرفین درگیر در لیبی یعنی حفتر و فائز السراج را در دو نشست در پاریس و پالرمو گرد هم آورده‌اند اما مذاکرات و دیدارها تاکنون نتیجه‌ای برای حل بحران در لیبی نداشته است.

درگیری نیروهای شرق (طبرق) و غرب (طرابلس) لیبی که از پانزدهم فروردین ۱۳۹۸ آغاز شده هنوز ادامه دارد. فرماندهی نیروهای شرق را ژنرال بازنشسته خلیفه حفتر بر عهده دارد که از حمایت عربستان سعودی و امارات برخوردار است و فرماندهی جبهه غرب را نخست‌وزیر فایز السراج، رئیس دولت «وفاق ملی» در طرابلس بر عهده دارد.

حفتر به پشتیبانی ریاض، ابوظبی و قاهره قصد دارد طرابلس، مقر دولت وفاق ملی را تصرف کند. آمریکا و فرانسه نیز به نوعی از موضع سعودی و اماراتی حمایت می‌کنند. حفتر، جنگ علیه طرابلس را عملیات آزادسازی طرابلس نامیده و السراج نیز برای مقابله با این حمله، عملیات نیروهای خود را «برکان الغضب» (آتشفشان خشم) نامیده است. السراج نیز از حمایت ترکیه و قطر برخوردار است.

فارس

آخرین مطالب

پربیننده ترین خبرها