العالم - یمن
«عطوان» تحلیلگر مطرح جهان عرب در بخش سخن سردبیر روزنامه فرامنطقهای «رای الیوم» نوشت: عربها عاشق رکورد شکستن و ورود به کتاب رکوردهای «گینس»- متخصص در این زمینه- هستند به طوریکه امارت دبی به تنهایی تاکنون بیش از 634 رکورد را ثبت کرده است ولی انتظار میرود که یک رکورد جدید و وحشتناک و در عین حال دردناکی نیز به این رکوردها اضافه شود آن هم اعلام یمن به عنوان فقیرترین کشور جهان طی دو سال آینده است.
گزارش صادر شده از سوی برنامه امدادرسانی سازمان ملل متحد فاش کرده است: «از زمان وقوع جنگ یمن در سال 2014، درگیریها باعث شده است میزان فقر از 47 درصد در سال 2014 به 75 درصد در سال 2019 افزایش یابد، و در صورتیکه درگیریهای یمن تا سال 2022 ادامه داشته باشد، یمن در ردهبندی جهانی به عنوان فقیرترین کشور جهان لقب خواهد گرفت؛ جایی که حدود 80 درصد مردم آن زیر خط فقر زندگی میکنند و نزدیک به 24 میلیون یمنی یعنی بیش از دو سوم جمعیت این کشور به کمکهای فوری نیاز دارند.»
موضوع قابل توجه این است که بیش از دو سوم اراضی یمن، تحت کنترل ائتلاف سعودی- اماراتی است که هر دوی این کشورها از ثروتمندترین کشورهای جهان بهشمار میروند.
درست است که یمن از لحاظ منابع فقیر است و به دلیل محاصره خفهکننده تحمیلی از سوی کشورهای ائتلاف نامبرده فقیرتر هم شده است ولی از نظر ارزشهای مقاومت، شجاعت و دفاع از خاک و عقیده و کرامت ملیاش غنی است.
گزارش مذکور، کشورهای ائتلاف را که فتیله این جنگ ظالمانه را شعلهور کردهاند، محکوم میکند و میخواهد تلاشهای سیاسی و دیپلماتیک برای دستیابی به راهحل سیاسی مقبول گسترش یابد به طوریکه به درگیریها و کشتار، که قربانیان عمدتا غیرنظامیان هستند، پایان دهد.
کشور برادر، یمن با فقر در زمینه خدمات اساسی نظیر بهداشت، آموزش، آب و برق دست و پنجه نرم میکند و اکنون بیش از دو سوم مردم بخشنده و مهماننواز آن، لقمه نانی برای خوردن و یک قوطی شیر برای کودکانشان پیدا نمیکنند.
آنچه در یمن در حال رخ دادن است، فقط یک جنایت جنگی نیست بلکه جنایتهایی بزرگ علیه بشریت است و سکوت در قبال آن بهویژه از سوی سازمانهای انساندوستانه و بینالمللی و نیز عربها و مسلمانان جنایتی بزرگتر محسوب میشود.
تسنیم