العالم - تونس
در انتخابات پارلمان تونس هیچ یک از احزاب و گروههای سیاسی این کشور نتوانستند از مجموع 217 کرسی پارلمان 1+50 آن را بهدست بیاورند. حزب اسلامگرای النهضه توانست 52 کرسی پارلمانی را از آن خود کند. طبق قانون اساسی تونس رئیسجمهور این کشور موظف است، حزبی که بیشترین کرسی را در پارلمان دارد، مأمور تشکیل دولت کند؛ لذا النهضه ناگزیر است برای تشکیل دولت جدید با سایر احزاب پارلمانی به رایزنی بپردازد تا از این طریق یک دولت ائتلافی تشکیل دهد.
رئیسجمهور جدید تونس که در ساختمان هیئت مبارزه با فساد این کشور سخن میگفت، درباره تشکیل دولت جدید اظهار داشت: این دولت نباید فقط برای توزیع مناصب و پستهای وزارتی (بین احزاب و گروههای سیاسی) تشکیل شود، بلکه دولت آینده باید براساس حس مسئولیتپذیری و امانتداری تأسیس شود.
به نوشته روزنامه تونسی الصباح نیوز، قیس سعید با حمایت از مبارزه با فساد تصریح کرد: تلاش میکنم که آفت فساد را در کشور ریشه کن کنم. مردم تونس فاسد نیستند؛ بلکه با فساد مبارزه میکنند.
وی تأکید کرد: افرادی که فاسد هستند، فرهنگ و جنبشهای مردمی را به انحراف و تباهی میکشاندند.
در این نشست قیس سعید با بیان اینکه به روزنامهنگاران احترام میگزارد، اظهار داشت: آزادیبیان یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب مردم است و من متعهد میشوم که روزنامهنگاران و اصحاب رسانه مورد تعرض واقع نشوند.
قیس سعید در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری موفق شد با کسب 72درصد آرای مردمی بهعنوان رئیسجمهور جدید به کاخ کارتاژ راه یافت.
قرار است قیس سعید فردا در حضور نمایندگان مردم تونس سوگند ریاستجمهوری یاد کند. پس از تشکیل پارلمان جدید رئیسجمهور بزرگترین حزب پارلمانی را مأمور تشکیل دولت خواهد کرد.
تسنیم