العالم ـ آمریکا
بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، «چارلز شومر» رهبر دمکراتهای سنای آمریکا روز یکشنبه از این نهاد قانونگذاری خواست که از چهار مقام کنونی و پیشین کاخ سفید برای شهادتدهی در جلسه محاکمه ترامپ که احتمالا سال آینده میلادی در سنا برگزار شود، دعوت کند.
شومر گفت که سنای آمریکا باید در زمان برگزاری محاکمه دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور از جان بولتون مشاور امنیت ملی پیشین ترامپ، «میک مولوانی» سرپرست کارکنان کاخ سفید و «رابرت بلر» مشاور وی و همچنین «مایکل دافی» مقام دفتر بودجه کاخ سفید در نشستهای شهادتدهی شرکت کنند.
فرایند استیضاح ترامپ در حال حاضر در مجلس نمایندگان آمریکا در جریان است و این هفته برای تعیین تکلیف آن در مورد دو اتهامی که دمکراتها متوجه رئیس جمهوری ایالات متحده کردهاند، در این مجلس رایگیری میشود.
در صورتی که استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان رای بیاورد، سنای آمریکا که اکنون در اختیار اکثریت جمهوریخواهان است، مامور محاکمه ترامپ و تصمیمگیری درباره برکناری او از مقام ریاست جمهوری ایالات متحده خواهد شد.
شومر درخواست خود را در نامهای به «میچ مککانل» رهبر جمهوریخواهان سنا داد تا دمکراتها از هماکنون نقشی در فرایند احتمالی محاکمه ترامپ در سنا داشته باشند؛ اگرچه بعید است سنا با اکثریت جمهوریخواهان رای به برکناری او بدهد.
پیشتر دمکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا خواستار حضور بولتون در نشستهای تحقیقات استیضاح شده بودند و بولتون اگرچه به دعوت آنان پاسخ مثبت نداد، اما هنوز احتمال شرکت خود در چنین نشستهایی را در آینده رد نکرده است.
بولتون دو هفته پیش پس از مدتها غیبت در توئیتر، در پیامی نوشت که بعد از کنارهگیری از پست مشاور امنیت ملی آمریکا، "کاخ سفید از ترس چیزهایی که ممکن بود افشا کند"، دسترسی وی را تا آن زمان به حساب توییتریاش قطع کرده بود.
ترامپ در شهریورماه به دلیل آنچه خود "اختلافنظرهای جدی" خوانده بود، اخراج مشاور امنیت ملی پیشین خود را به شکل جنجالبرانگیزی اعلام کرد؛ اقدامی که سبب شد بولتون روایت دیگری از این ماجرا منتشر و اعلام کند که خود از مقامش کنارهگیری کرده است.
مشاور امنیت ملی پیشین ترامپ پس از غیب طولانی خود، در پیامهای جدیدش با اشاره به انتخابات آینده ریاست جمهوری و کنگره آمریکا، خوانندگان را به بحث دوباره در مورد "مسائل حاد امنیت ملی آمریکا" دعوت کرده است.
به گزارش ایرنا، دمکراتها با استناد به نظر شاهدان متعددی که در کمیتههای اطلاعات و قضایی مجلس نمایندگان حضور یافتند، ترامپ را متهم کردهاند که در تماس تلفنی با «ولودیمیر زلنسکی» رییس جمهوری اوکراین، کمکهای نظامی مصوب کنگره را گروکشی کرده و اعطای آن را به همراه دیدار با وی در کاخ سفید به انجام تحقیقات علیه پسر «جو بایدن» رقیب انتخابات خود کرده است.
از نظر دمکراتها این اقدام مصداق سوء استفاده از قدرت ریاست جمهوری و دخالت دادن کشورهای خارجی در انتخابات آمریکا است. دمکراتها همچنین رئیس جمهوری آمریکا را با کارشکنی در تحقیقات کنگره برای استیضاح وی متهم کردهاند.