ابراز نگرانی رئیس کمیسیون اروپا از کوتاه بودن مهلت مذاکرات با انگلیس

ابراز نگرانی رئیس کمیسیون اروپا از کوتاه بودن مهلت مذاکرات با انگلیس
جمعه 6 دی 1398 - 16:52

رئیس کمیسیون اروپا درخصوص کافی نبودن زمان یک ساله تعیین شده از سوی انگلیس برای انجام مذاکرات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، ابراز نگرانی کرد.

العالم- اروپا

«اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا روز جمعه درخصوص ناکافی بودن مهلت تعیین‌شده از سوی انگلیس برای مذاکره بر سر نحوه ادامه روابط میان بروکسل و لندن پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت)، ابراز نگرانی کرد.

به نوشته روزنامه «گاردین»، فون در لاین ضمن ابراز «نگرانی جدی» درخصوص ناکافی بودن زمان ۱۱ ماهه برای انجام مذاکرات پسابرگزیت، بر لزوم باز نگه‌داشتن همه گزینه‌ها تأکید کرد.

رئیس کمیسیون اروپا گفت: «مسئله فقط مذاکره درخصوص توافق تجارت آزاد نیست بلکه موضوعات متعدد دیگری نیز وجود دارند. از نظر من باید در هر دو طرف از خود بپرسیم آیا تمام این مذاکرات در چنین بازه زمانی کوتاهی قابل انجام است؟»

وی با تأکید بر این‌که گزینه تمدید این مدت نباید از روی میز خارج شود گفت: «معتقدم که در صورت لزوم، بازبینی اوضاع در اواسط سال [۲۰۲۰] برای بررسی تمدید [مهلت مذاکرات] منطقی باشد».

«بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس قصد دارد کشورش را در تاریخ ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) از اتحادیه اروپا خارج کرده و تا پایان سال آینده میلادی در اتحادیه گمرکی و حالت گذار باقی خواهد ماند. با این حال این زمان می‌تواند به دوسال تغییر کند.

جانسون گفته است با تمدید این بازه زمانی به دو سال مخالف است و ظرف مدت یک سال می‌توان مذاکرات جامعی را انجام داد که همه جنبه‌های روابط آینده انگلیس و اتحادیه اروپا، از تجارت تا امنیت داخلی و حمل‌ونقل و اشتراک اطلاعات را در بر بگیرد.

«دیوید کامرون» نخست وزیر سابق بریتانیا و رهبر پیشین حزب محافظه‌کار، پیش از انتخابات سراسری سال ۲۰۱۵ به مردم این کشور وعده داد همه‌پرسی جدایی از اتحادیه اروپا برگزار خواهد کرد. کامرون دلایل متعددی را برای این اقدام مطرح کرد که از آن جمله کنترل بر مرزها و توقف آمد و شد آسان مهاجران اروپایی به ویژه از کشورهای فقیر اروپایی بود. بازگشت اختیارات کامل قضایی به دادگاه‌های بریتانیا، قطع تحمیل قواعد زیادی در زمینه روابط اقتصادی بریتانیا با دیگر کشورها و توقف پرداخت مبلغ هنگفت حق عضویت به اتحادیه اروپا از دیگر استدلال‌هایی بود که برای لزوم ترک اتحادیه مطرح می‌شد.

سال ۲۰۱۶ اکثر نظرسنجی‌های قبل از همه‌پرسی از رای مردم بریتانیا به ماندن در اتحادیه اروپا حکایت داشتند، اما با شمارش آرای صندوق‌ها بعد از برگزاری همه‌پرسی، نتیجه به شکل دیگری رقم خورد و دولت مجبور شد شرایط لازم برای خروج از تحادیه اروپا را فراهم کند.

فارس

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها