العالم - یمن
سخنگوی وزارت بهداشت یمن رفتار سازمان ملل در قبال قضیه انتقال بیماران یمنی به خارج از کشور را «رسوایی» خواند.
«یوسف الحاضری» در گفتوگو با شبکه المسیره یمن گفت: «آنچه سازمان ملل انجام داد بیشتر آبرویش را برد به خصوص که هواپیمایی که روز سه شنبه بیماران را انتقال داد اصلا مجهز به تجهیزات برای انتقال بیماران نبود».
او افزود: «چیزی که ما تقاضا داریم این است که روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ بیمار صعب العلاج برای درمان به خارج منتقل شوند تا ظرف یک سال همه این بیماران انتقال داده و مداوا شوند».
«مازن غانم» رئیس سازمان هواپیمایی یمن هم روز سه شنبه تاکید کرد که سازمان ملل برنامهای برای انتقال ۳۲ هزار بیمار باقیمانده ندارد.
به گزارش المسیره، سازمان ملل به سازمان هواپیمایی در صنعا گفته که ماهیانه فقط با چهار پرواز 30 بیمار با هواپیماهایی که مخصوص رفت و آمد فرستاده سازمان ملل است و نه هواپیماهای مخصوص انتقال بیماران، منتقل میشوند.
غانم از سازمان ملل خواست به تعهدات خود درباره ایجاد پل هوایی بشردوستانه پزشکی برای نجات جان هزاران بیمار بلاتکلیف در صنعا پایبند باشد به خصوص که سازمان ملل بر ائتلاف سعودی هم برای گشودن فرودگاه بین المللی صنعا فشار نمی آورد.
ائتلاف عربی از آگوست ۲۰۱۶ تمام پروازها در فرودگاه بینالمللی صنعا را ممنوع کرده است به استثنای پروازهای انسانی ویژه سازمان ملل و برخی نهادهای بشردوستانه که گهگاه از این فرودگاه انجام میشود.
سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۸ میلادی، وعده ایجاد «یک پل هوایی بشردوستانه پزشکی» را برای انتقال غیرنظامیانی داده بود که به دلیل ابتلا به بیماریهای سخت نمیتوانند در این کشور جنگ زده و تحت محاصره درمان شوند.
وزارت بهداشت یمن اعلام کرده است که با اقدام عربستان به محاصره یمن تاکنون چهلوسه هزار بیمار به علت آنکه نتوانستند برای درمان به خارج سفر کنند، جان خود را از دست دادند و بیش از ۳۲۰ هزار بیمار یمنی برای درمان، نیازمند سفر به خارج هستند و محاصره و تعطیلی فرودگاه صنعا موجب جان باختن بیش از ۲۸ هزار بیمار سرطانی به دلیل نبود تجهیزات مورد نیاز پزشکی شد.
در نوامبر ۲۰۱۹ ائتلاف عربی تحت فشارهای شدید بین المللی وعده داده بود که پروازهای هوایی را با کمک سازمان بهداشت جهانی برای انتقال بیماران از صنعا و از طریق فرودگاه بین الملل این شهر تسهیل میکند.
ائتلاف سعودی از ششم مارس ۲۰۱۵ (ششم فرودین ماه سال ۱۳۹۴) با تجاوز به خاک یمن که به بهانه بازگرداندن قدرت به عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری فقیرترین کشور عربی در منطقه انجام داد، چیزی جز آوارگی، بیماری و قحطی برای مردم آن به ارمغان نیاورده است.
فارس