العالم - اروپا
به نقل از رویترز، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت با توصیف ویروس کرونای جدید بهعنوان خطری فوقالعاده که تمامی جهان را تهدید میکند، میگوید باید از فضایی که برای مقابله با آن ایجاد شده، بهترین بهره را برد.
تئودروس آدانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، در جریان کنفرانسی در ژنو، که این نهاد در ارتباط با ابزارها و اطلاعات موجود برای مقابله با ویروس کرونای جدید برپا کرده، سخنرانی میکرد.
ویروس تازه در عین حال پس از هفتهها به طور رسمی صاحب نامی نیز شده است: «کوُوید-۱۹»؛ از سرواژههای «بیماری ناشی از ویروس کرونا-در سال ۲۰۱۹».
دکتر گـِبـر ِیـسوس در کنفرانس ژنو، گفته کووید-۱۹ از هر حمله تروریستی که ممکن است در گوشه و کنار جهان رخ دهد، بالقوه خطرناکتر است.
هرچند بیشتر موارد در حال حاضر در چین، و به ویژه در شهر ووهان و استان هوبئی، تشخیص داده شده، اما اشاعه ویروس به نزدیک به ۳۰ کشور طی کمتر از دو ماه، و پیامدهایی که داشته -از ممنوعیتهای مسافرتی تا مسائل اقتصادی- در اظهارات و نگرانیهای مقامهای بینالمللی بازتاب پیدا کردهاست.
از جمله نگرانیهای تازه، انتقال ویروس از طریق افرادیست که حتی به چین سفر نکردهاند، و البته از وجود ویروس در بدن خود نیز بیخبر هستند. برای نمونه بازرگان انگلیسی که بهتازگی به سنگاپور سفر کرده، ویروس وارد بدنش شده، از آن بیخبر بوده و آن را در اروپا به دستکم ۱۱ نفر انتقال داده است.
تئودر آدانوم گبریسوس در ژنو گفته «باید از فرصت و فضایی که ایجاد شده برای آنکه ضربه شدیدی به ویروس بزنیم و با آن در هر گوشهای مقابله کنیم، بهره ببریم».
تازهترین آمارهای رسمی منتشرشده در چین حاکیست شمار جانباختگان در روز ۲۲ بهمن ۹۴ نفر بود، که شمار کل قربانیان را به بیشتر از ۱۱۰۰ نفر رسانده است. در هفتههای اخیر دو نفر خارج از سرزمین اصلی چین جان خود را از دست دادهاند.
با این حال رقم کسانی که به ویروس مبتلا شدهاند در بامداد ۲۳ بهمن ماه، ۱۰۶۸ نفر عنوان شده که کمترین رقم طی پنج هفته اخیر است. اما شمار مبتلایان ممکن است در هر زمانی بار دیگر روندی جهشی به خود بگیرد.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفته جهان باید «بیدار شود» و ویروس تازه را «بهعنوان دشمن شماره یک مردم قلمداد کند».
دکتر گبریسوس در عین حال گفته نخستین واکسن علیه «کووید-۱۹» برای بهرهبرداری عمومی به ۱۸ ماه زمان نیاز خواهد داشت.