فراکسیون امنیت پارلمان عراق: بغداد از ترکیه به شورای امنیت شکایت کند

فراکسیون امنیت پارلمان عراق: بغداد از ترکیه به شورای امنیت شکایت کند
پنج‌شنبه 28 فروردين 1399 - 10:13

نماینده فراکسیون امنیت پارلمان عراق خواستار شکایت از ترکیه به شورای امنیت به دلیل نقض حریم هوایی کشورش شد.

العالم -عراق

فراکسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، خواستار شکایت از ترکیه به شورای امنیت به دلیل بمباران منطقه کردستان عراق شد.

«کاطع الرکابی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، از دولت این کشور خواست تا به دلیل اقدام ترکیه در بمباران بخشی از منطقه کردستان عراق، از او در شورای امنیت شکایت کند.

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه»، تصریح کرد: اقدام ترکیه در نقض حریم هوایی عراق و بمباران یکی از مقرهای کُردی در شمال کشور را محکوم می‌کنیم و خواستار ارائه شکایت رسمی به شورای امنیت سازمان ملل هستیم. آنچه که روی داده، مردود و غیرقابل قبول است.

الرکابی در ادامه بر ضرورت تقویت پدافند هوایی عراق برای جلوگیری از هرگونه تجاوز علیه حاکمیت ملی این کشور تاکید کرد.

شب گذشته یک فروند پهپاد شناسایی ترکیه با نقض حریم هوایی عراق وارد آسمان این کشور شد و با بمباران شمال شهر مخمور (در جنوب غرب اربیل) دو غیرنظامی را کشت.

صبح روز چهارشنبه نیز منابع آگاه از کشته‌شدن یکی از سرکرده‌های حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) طی حمله هوایی ترکیه به ارتفاعات شمال استان «اربیل» در منطقه کردستان عراق خبر دادند.

در پی این نقض حریم هوایی عراق از سوی ترکیه، نائب‌رئیس پارلمان، رئیس جریان حکمت ملی و حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق با صدور بیانیه‌های جداگانه حمله ترکیه به اردوگاه خانواده‌های آواره در جنوب شهر اربیل در منطقه کردستان عراق را محکوم کردند و خواستار برخورد جدی دولت عراق با نقض حریم هوایی کشورشان از سوی هر طرفی شدند.

عملیات نظامی ارتش ترکیه علیه مواضع پ‌.ک‌.ک بیش از دو سال است که در مناطق شرق و جنوب شرق این کشور و نیز از چند ماه قبل در شمال عراق و ارتفاعات قندیل آغاز شده است. مناطق کوهستانی شرق و جنوب شرقی ترکیه و نیز ارتفاعات شمال عراق و سوریه محل استقرار عناصر گروه پ‌ک‌ک است.

نیروی هوایی ترکیه از جولای ۲۰۱۵ و درپی شکسته شدن توافق آتش‌بس موقت بین آنکارا و پ.ک.ک، مواضع این گروه در شمال منطقه کردستان عراق و کوهستان قندیل را به تناوب بمباران کرده است.

گروه پ.ک.ک که از نظر ترکیه، اتحادیه اروپا و آمریکا تروریستی شناخته می‌شود، بعد از شکستن توافق آتش‌بس با آنکارا، درگیری مسلحانه با دولت مرکزی را از سر گرفت. این گروه از سال ۱۹۸۴ مبارزه مسلحانه‌ای را با دولت ترکیه آغاز کرده است. بر اساس آمارهای رسمی ترکیه، بیش از ۴۰هزار نفر، که بیشتر از آنها غیرنظامی هستند، در این درگیری‌های ۳۰ ساله کشته شدند.

فارس

پربیننده ترین خبرها