العالم _ آمریکا
به گزارش العالم به نقل از رویترز، تدروس آدانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت درباره انتقادهای مطرحشده از سوی آمریکا گفت: «ما از روز اول هشدار دادیم که این دیویست که همه باید با آن بجنگند».
ویروس کرونای جدید که اکنون سارس-۲ نام دارد در سال گذشته میلادی در ووهان چین شیوع پیدا کرد، و اکنون با دستکم ۲.۴ میلیون مورد ابتلا و ۱۶۵ هزار قربانی در سراسر جهان به یک همهگیری و بحران جهانی تبدیل شدهاست.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در جریان کنفرانس خبری خود گزارشها در مورد حضور کارشناسان آمریکایی در این نهاد را تائید کرد.
گروهی از کارشناسان و مقامهای متخصص ایالات متحده که در مقر سازمان جهانی بهداشت حضور داشتند، اطلاعات را بهطور مستقیم در اختیار دولت قرار میدادند. البته حضور متخصصان و کارشناسان کشورهای دیگر در سازمان جهانی بهداشت مورد عجیبی نیست و کشورهای دیگر نیز کارشناسان خود را به این نهاد اعزام میکنند.
سازمان جهانی بهداشت میگوید ۱۵ نفر از کارکنان مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریهای آمریکا در همکاری نزدیک با این نهاد وابسته به ملل متحد بودند.
تدروس در این خصوص میگوید: «حضور کارکنان مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریها نشان میدهد که از روز اول چیزی را از آمریکا پنهان نکردیم. چون اینها خود آمریکاییهایی بودند که با ما کار میکردند. این طبیعیست و آنها میگویند مشغول چه کاری هستند».
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در ۲۶ فروردین اعلام کرد به دلیل «قصور» سازمان جهانی بهداشت در رویارویی با بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا، کمک مالی کشورش به این نهاد را تعلیق میکند. او همچنین این سازمان را متهم کرده «حقیقت» را درباره آنچه كه در مركز شیوع ویروس کرونا، یعنی در شهر ووهان چین رخ داده، بیان نکرده است.