ترکی الفیصل: طبیعی است که توافق سعودی-سوری رخ دهد؛ ترور پدرم اقدامی فردی بود

سه شنبه 9 ارديبهشت 1399
14:38
ترکی الفیصل: طبیعی است که توافق سعودی-سوری رخ دهد؛ ترور پدرم اقدامی فردی بود
رئیس پیشین اطلاعات عربستان در گفت‌وگویی مفصل به موضوعات مختلفی در زمینه ترور پدرش، موضع اطلاعات سعودی در خصوص مسأله ترور، توافق سعودی-سوری، القاعده، اخوان‌المسلمین و امثال آن پرداخت.

العالم - عربستان سعودی

«ترکی الفیصل» رئیس پیشین دستگاه اطلاعات عربستان سعودی و سفیر پیشین این کشور در آمریکا و انگلیس با حضور در برنامه «اللیوان» شبکه (سعودی) «روتانا» به سوالاتی در خصوص مسایل مختلف طی سال‌های فعالیتش پاسخ داد.

ترور ملک فیصل

وی درباره ترور پدرش گفت، پس از دو ماه بررسی و تحقیقات داخلی و خارجی مشخص شد که این ترور اقدامی فردی بوده و هیچ طرف خارجی در آن دخیل نبوده است.

ترکی بن فیصل در ادامه افزود، بخشی از این ترور به دلیل انگیزه‌های شخصی و بخشی از آن به خاطر سیاست‌های پدرش انجام شد.

شاه پیشین عربستان «فیصل بن عبدالعزیز» در سال ۱۹۷۵ به دست برادرزاده خود و به ضرب گلوله ترور شد.

موضع اطلاعات عربستان درباره ترور

وی در پاسخ به سوالی درباره موضع اطلاعات عربستان در خصوص ترور اعلام کرد: شیوه کلی عربستان سعودی بر پایه شریعت اسلامی است، تعدی یا قتل انسان موضوع بزرگی است و سازمان اطلاعات و اختیارات آن اجازه ترور هیچ شخصی در جهان را نمی‌دهد. وظیفه اطلاعات تنها جمع‌آوری اطلاعات و به خدمت گرفتن منابع و رساندن آنها به مسؤولان است.

ترکی افزود، «عدنان خاشقچی» دلال اسلحه معروف عربستانی (عموی جمال خاشقچی) هیچ ارتباطی با سازمان اطلاعات عربستان نداشته است.

بن‌فیصل ادامه داد: ملک فهد بر اقناع معارضان سعودی مقیم خارج برای بازگشت به کشور اصرار داشت و وزارت کشور، نمایندگان شاه و اطلاعات این نقش را ایفا می‌کردند و این تلاش‌ها موفق هم بود.

القاعده

وی درباره گروهک «القاعده» ادعا کرد، عربستان سعودی یا آمریکا هیچ نقشی در تأسیس، تسهیل یا حمایت از القاعده نداشته‌اند.

بن لادن

ترکی بن فیصل مدعی شد، «عمر البشیر» رئیس‌جمهور پیشین سودان در سال ۱۹۹۵ پیشنهاد تحویل «بن لادن» را به عربستان به شرط عدم محاکمه وی را داد اما ریاض آن را نپذیرفت.

انفجارهای الخبر و اتهام‌زنی به ایران

وی در خصوص انفجار شهر «الخبر» عربستان در سال ۱۹۹۶ در مقابل مجتمع مسکونی نظامیان آمریکایی، انگشت اتهام را به سمت ایران گرفت و گفت: عاملان این انفجارها قصد تخریب روابط ما و ایران را داشتند به همین دلیل آنها را سرزنش نکردیم اما مطالبه خود مبنی بر لزوم تحویل «احمد المغسل» (رهبر حزب الله حجاز که به عنوان عامل اصلی معرفی شد) ادامه پیدا کرد.

در این انفجار مهیب که با استفاده از یک کامیون بمب‌گذاری شده انجام شد، ۱۹ نظامی آمریکایی کشته و بیش از ۳۰۰ نفر دیگر زخمی شدند.

اخوان‌المسلمین

وی در ادامه تصریح کرد، اعتماد به گروه اخوان‌المسلمین ممکن نیست، موضع آنها در قبال کویت در زمان حمله عراق به این کشور ناامیدکننده بود و هرگونه پیوند و دوستی آنها با عربستان را قطع کرد.

عادی‌سازی روابط

ترکی بن فیصل ادامه داد: از اینکه برخی مرا به عادی‌سازی روابط (با اسرائیل) متهم می‌کنند تعجب می‌کنم. تأکید می‌کنم که مسأله فلسطین تنها یک راه‌حل دارد و آن هم طرح ابتکار عربی است که ملک عبدالله ارائه کرد.

توافق سعودی-سوری

وی در پاسخ به این سوال که آیا توافق نزدیک «سعودی-سوری» را پیشنهاد میکند، گفت: طبیعی است که توافق سعودی-سوری رخ دهد، عجیب آن است که اینچنین توافقی رخ ندهد، اما زمان و نزدیک بودن آن را نمی‌دانم.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

عراقچی: همدلی ایران و عراق جلوه‌ای از پیوندهای عمیق دینی و انسانی میان دو ملت است


تحلیل تجاوزات اخیر آمریکا در تنگه هرمز و واکنش ایران در برنامه "العین الاسرائیلی"


غریب‌آبادی: مین‌زدایی تنگه هرمز فقط توسط ایران انجام می‌شود


بقائی: طی روزهای آتی هیچ نشست مذاکراتی در هیچ سطحی با طرف آمریکایی نداریم


جزئیات مراسم تشییع رهبر شهید در عتبات عراق؛ محور گفت‌وگوی عراقچی و استاندار کربلا


پنج نفر در تیراندازی شمال آلمان کشته شدند


گروهی از یهودیان بلژیک خواستار اعمال تحریم علیه رژیم صهیونیستی شدند


تحلیل روز| "وحدت میدان‌ها"؛ روایت شکل‌گیری یک دکترین منطقه‌ای برگرفته از اندیشه رهبر شهید


اولین نشست کمیته مشترک عمان و ایران درباره تنگه هرمز برگزار شد


مرور مهم‌ترین عناوین گوناگون جهان در برنامه "عالمکم" + فیلم