العالم - فلسطین اشغالی
نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین طرح الحاق رژیم صهیونیستی را تهدیدی برای ثبات منطقه خواند.
«محمد اشتیه» در یک ویدئو کنفرانس که خاورمیانه درباره مجموعه مسائلی ترتیب داده بود به طرح الحاق رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت که این طرح به اصل تشکیل کشور آتی فلسطین ضربه میزند که بدون قدس، نوار غزه منطقه ج و منطقه الاغوار ممکن نمیشود.
به گزارش روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، اشتیه بزرگترین چالش امروز مردم فلسطین را تهدید رژیم صهیونیستی به اجرای طرح الحاق خواند و گفت: این اتفاق آخرین حلقه از زنجیره عملیات نظاممند برای نابودی امکان تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.
توافق ننگین اسلو در سال ۱۹۹۳ میان رژیم صهیونیستی و سازمان آزادیبخش فلسطین اراضی کرانه باختری را به سه منطقه الف، ب و ج تقسیم کرد؛ بر اساس این توافق می بایست منطقه ج (61 درصد کرانه باختری) نیز مانند مناطق الف و ب(36 درصد کرانه باختری) حداکثر تا سال ۱۹۹۸میلادی بخشی از کشور فلسطین محسوب میشد؛ اما با گذشت ۲۷ سال از آن پیمان، رژیم صهیونیستی هنوز مدیریت نظامی و غیرنظامی این اراضی را به فلسطینیها واگذار نکرده است و خانههای فلسطینیان این مناطق را به بهانه ساخت و ساز بدون مجوز تخریب میکند.
اشتیه در این کنفرانس که با حضور دهها پژوهشگر، خبرنگار و فعالان عرصه سیاسی برگزار شد، گفت:«عملی شدن تهدید اسرائیل درباره الحاق منطقه الاغوار نه تنها به راه حل دو دولتی پایان می دهد بلکه خطری هم برای امنیت و ثبات منطقه خواهد بود و اصل پایبندی به قانون و قطعنامه های بین المللی را تهدید می کند.
نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین خبر داد که طی نشستی که ریاست تشکیلات خودگردان با گروههای فلسطینی در روز شنبه برگزار میکند شیوه پاسخ به طرح الحاق و سفر وزیر خارجه آمریکا برای اعلام این طرح مورد بررسی قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: «برای ما فرقی میان اعلام این طرح یا اجرای عملی آن وجود ندارد؛ به هر حال ریاست تشکیلات خودگردان تصمیمهایی جدی در قبال آن اتخاذ خواهد کرد و رویه جدیدی را با ملغی کردن همه توافقات با رژیم صهیونیستی در پیش خواهند گرفت».
اشتیه با اشاره به وضعیت دشوار دولت فلسطین در شرایط شیوع ویروس کرونا گفت که رژیم صهیونیستی درآمدهای مالیاتی از فلسطینیان را به جیب میزند و حتی سال گذشته نیم میلیارد شیکل از مستمری خانواده های اسراو شهدا را قطع کرده است.
اشتیه پیامدهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از کرونا را چالش جدیدی برای فلسطین خواند و گفت در شرایطی که فلسطینیها از واحد پول ملی برخوردار نیستند و نمیتوانند از صندوق بین المللی پول وامی بگیرند چون در آن عضویت ندارند و هیچ ذخیره پولی ندارند، اوضاع دشوارتری را تجربه میکنند.
فارس