العالم ـ گوناگون
بنابر گزارش اسپوتنیک، نتایج تحقیقات دانشمندان که در مجله PNAS منتشر شده حاکی است که قطرات ریز ناشی از ترشحات حاوی ویروس کرونا می توانند تا 14 دقیقه در هوا باقی بمانند.
در این تحقیق کارشناسان امریکایی از داوطلبان خواسته اند عبارات خاصی را بیان کنند و با کمک لیزرهای خاص اندازه گیری کردند که چه مدت قطرات ریز پرتاب شده در جریان صحبت در هوا ماندگار می شوند. طوری که معلوم شد، در جریان یک دقیقه مکالمه با صدای بلند، حداقل 1000 عدد از چنین قطرات ریز تشکیل می شود که بیش از هشت دقیقه و در برخی موارد تا چهارده دقیقه در هوا می مانند.
دانشمندان می گویند، این تحقیق حرکت هوا ، تغییرات دما و عوامل دیگر را در نظر نگرفته است. با این حال، این واقعیت که ویروس کرونا حتی برای چند دقیقه قادر به ماندن در هوا است، یک برهان قدرتمند به نفع آن است که افراد بیمار از ماسک استفاده کنند.
سازمان جهانی بهداشت روز 11 ماه مارس شیوع ویروس جدید کرونا را «همهگیر» اعلام کرد. ویروس کرونا اواخر دسامبر سال گذشته میلادی در شهر ووهان چین شیوع پیدا کرد.
ابتدا مقامات چین از شیوع نوعی از ذات الریه با منشا ناشناخته خبر دادند اما بعدا کارشناسان به این نتیجه رسیدند که عامل ایجاد کننده آن یک ویروس جدید از نوع کرونا است. اکنون با گذشت چند ماه، میزان شیوع این ویروس در چین کاهش یافته اما این بیماری هولناک به کشورهای دیگر رخنه کرده است. در ایران و دیگر کشورها از مردم خواسته شده است که برای جلوگیری از گسترش این بیماری در خانه بمانند و در صورت بیرون رفتن فاصله خود را با افراد دیگر حفظ کرده و بیشتر از قاصله 1.5 تا دو متر به آنها نزدیک نشوند.
دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط تا حدود 14 روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر میشود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال میشوند. آنچه باعث نگرانی میشود این است که فرد دچار ذات الریه شود.