العالم _ عراق
خبر:
طی هفته های اخیر موج حملات به حشدالشعبی روندی تصاعدی بخود گرفته است و در آخرین مورد از این حملات هدفمند ادعا شده است تعداد اعضای حشدالشعبی تقریبا یک سوم عدد واقعی رزمندگان حاضر دراین تشکیلات رزمنده مردمی عراق و اصطلاحا نیروی فضایی است.
تحلیل:
- اندکی تامل در نحوه حملات به حشدالشعبی عراق و ظرف زمانی انجام این حملات حکایت از هدفمندی این حملات و وجود برنامه ریزی جهت دار در این خصوص دارد. در حالی که رزمندگان حشدالشعبی این روزها به شدت مشغول محافظت از عراق در مقابل داعش هستند به نظر می رسد بانیان حملات جدید خواسته یا ناخواسته در میدان طراحی شده از سوی آمریکا عملیات می کنند.
- با روشن شدن ابعاد طرح های جدید آمریکا برای عراق و تمرکز واشنگتن بر محدودسازی حشدالشعبی در اولین گام و منحل کردن آن درگام های بعدی، دیگر کمتر تردیدی وجود دارد که این طرح ها در مرحله اجرایی شدن و در دستور کار جهت عملیاتی شدن قرار گرفته اند. این در حالی است که تلاش های آمریکا و هم پیمانانش در جریان ناآرامی های عراق که با این هدف صورت می پذیرفت که حشدالشعبی را در مقابل مردم و تظاهر کنندگان قرار دهد جملگی ناکام ماند.
- تلاش برای تجزیه حشد الشعبی و ایجاد تفرقه میان نیروهای این تشکیلات در قالب تقسیم بندی آن به حشد مرجعیت و دیگران، اگر چه در گام اول و به شکلی ظاهرا موفق صورت پذیرفت اما به سرانجام مورد نظر کاخ سفید ختم نشد. به نظر می رسد بی نتیجه ماندن این اقدامات امریکا را به این جمع بندی رسانده باشد که شانس خود را در تحقق دیگر بخش های این سناریو امتحان کند.
- در آخرین مورد از حملات به حشدالشعبی فرماندهی حشدالشعبی محل هجوم واقع شده و ادعا می شود تعداد اعضای این تشکیلات نه 130 هزار نفر که 48 هزار نفر هستند. این ادعا این چنین تکمیل می شود که فرماندهان حشدالشعبی با ارائه امار دروغ از تعداد نیروهای خود، بودجه اختصاص یافته به حشد را دریافت و میان خود تقسیم می کنند. این ادعا و تلاش برای باور پذیر کردن آن در حالی صورت می پذیرد که ملت عراق نه تنها جانفشانی حشدالشعبی در آزادی موصل را فراموش نکرده اند بلکه این روزها شدیدا چشم امید به این نیرو برای سرکوب غول خارج شده از چراغ یعنی داعش دارند.
- در ادعای اخیر علیه حشدالشعبی گفته می شود نیروهای حشد در حالی که از بودجه عراق استفاده می کنند در سوریه مشغول مبارزه هستند. توجهی در این ادعا به خوبی و به روشنی معلوم می کند که در پشت این حملات کدام کشور یا کشورها و با کدامین هدف ایستاده اند.
- واقعیت آن است که جدی ترین مانع فراروی استمرار حضور آمریکا در عراق حشد الشعبی است و بدیهی است که متهم کردن مکرر این نیرو با این هدف صورت می پذیرد که آمریکا بتواند در مذاکرات باصطلاح استراتژیک پیش رو باعراق دست پر از این مذاکرات خارج شود. به نظر مهم ترین دغدغه آمریکا در عراق و اساسی ترین مانع واشنگتن در این کشور در شرایط فعلی حشدالشعبی است.