العالم - فلسطین اشغالی
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در ارتباط با اشغال کرانه باختری و تحمیل این اشغال بر فلسطینیها تأکید کرد.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی با اشاره به طرح موسوم به «معامله قرن» «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا گفت: «اگر فلسطینیها با سیطره امنیتی اسرائیل بر تمام اراضی موافقت کنند، در این صورت، طبق چیزی که ترامپ به عنوان کشور برای آنها مشخص کرده است، موجودیت خود را خواهند داشت».
«معامله قرن» به طرح دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا گفته میشود که برای ایجاد سازش دولت فلسطین و رژیم اشغالگر قدس تدوین شده و آن را طرح صلح میخوانند. بنا بر این طرح، رژیم اسرائیل، در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی سازمان آزادیبخش فلسطین و قطعنامههای شورای امنیت و همچنین الحاق بخشهایی از مناطق اشغالشده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت میکند اما نه پایتختی قدس را میپذیرد نه بازگشت میلیونها آواره را.
بنیامین نتانیاهو همچنین گفت، معامله قرن شامل ده شرط است که پذیرش آن برای فلسطینیها «سخت» خواهد بود؛ اگر موجودیتی برای خود در کرانه باختری بخواهند.
وی در ادامه، شروط معامله قرن را برشمرد و گفت: «حاکمیت اسرائیل در کرانه باختری، یکپارچه سازی قدس (تحت نظر کامل تلآویو)، عدم ورود حتی یک آواره [فلسطینی]، از بین نبردن شهرکها، حاکمیت اسرائیل در مناطق وسیعی از "یهودا" و "السامره" (نام یهودی کرانه باختری) به همراه مسائلی دیگر».
وی ادامه داد: فلسطینیها باید «بپذیرند که ما حاکم امنیتی منطقه به طور کامل هستیم. اگر با این موافقت کنند، در این صورت موجودیتی که ترامپ به عنوان کشور برای آنها مشخص کرده، خواهند داشت».
نخست وزیر رژیم صهیونیستی با انتقاد از مخالفان طرح اشغال کرانه باختری در سرزمینهای اشغالی گفت: «آیا آنان بودند که مسئله حاکمیت را برای آمریکاییها مطرح کردند؟ چه کسی آن را طرح کرد؟ برای اولین بار از زمان برپایی "کشور" میتوانستم موافقت آمریکا را کسب کنم؛ پیش از همه چیز [موافقت] با ارتفاعات جولان و قدس. پس از آن نیز، به ترتیب، به رسمیت شناختن وطن در یهودا و السامره (کرانه باختری) توسط آمریکا اجازه داده میشد. اینها تصمیمات ترامپ است. کسی هم که اینها را برآورده ساخت من بودم نه کسی دیگر».
بنیامین نتانیاهو با توصیف طرح ترامپ به «بسته» افزود: «فرصتی تاریخی برای تغییر نگرش تاریخی وجود دارد؛ نگرشی که پیشتر به یک سمت بود؛ زیرا در تمام زمانها، تمام طرحهای سیاستهای پیشین ما شامل دادن امتیازاتی در خصوص سرزمین اسرائیل میشد تا مرزهای سال ۱۹۶۷ (تاریخ اشغال کرانه باختری و غزه)، تقسیم قدس و وارد کردن برخی آوارگان ؛ اما آنچه اتفاق افتاد خلاف این نگرش است».
نتانیاهو در اشاره به معامله قرن گفت که این طرح در جوهره خود «اساسیاتی دارد که خوابشان را ندیدم (...) اینها چیزهایی هستند که از سالها پیش برای آن میجنگیدیم و بالاخره آن را برآورده کردیم».
وی در پاسخ به سؤالی درباره آینده فلسطینیهایی غور اردن (دره اردن) درباره اینکه آیا ملیت اسرائیلی دریافت میکنند یا خیر گفت: «خیر، در مناطقی از فلسطین باقی خواهند ماند».
نتانیاهو با اشاره به شهر «اریحا» گفت که «در آنجا یک یا دو تجمع [شهرکنشینی] وجود دارد. مجبور نیستم حاکمیت را بر آنها اجرا کنم. شهروندان فلسطین خواهند ماند؛ اگر تمایلی به این مسئله داشته باشند؛ اما کنترل امنیتی آنها برای ما خواهد بود».
نخستوزیر رژیم همچنین در پاسخ به سؤالی در اینکه آیا از تصمیم دیوان بینالمللی کیفری درباره اشغال کرانه باختری بیمی دارد یا خیر گفت: «اما دیوان لاهه عملا تصمیم گرفته است که ما مرتکب جنایتهای جنگی شدیم. ما از میهنمان دفاع میکنیم. سربازان، سران و مقامات نیز متهم به ارتکاب جنایات جنگی هستند. به این خاطر که ما جرأت ساخت منازل در [شهرکهای] غیلو و بیت ایل را داریم. بازی مسخرهای است».
وی افزود: «درست در زمانی که در آن حاکمیت اجرا میشود، ما بایستی با این چالش دیوان بینالمللی بجنگیم. باید با این اتهامات رسواکننده بطور معقولانه و همچنین قاطعانهای بجنگیم».
بنیامین نتانیاهو با اشاره به تصمیم اخیر تشکیلات خودگردان و سازمان آزادیبخش فلسطین گفت که آنها در حال متوقف کردن توافقات و تفاهمات با تلآویو و آمریکا هستند.