العالم – تحلیل روز
اما آیا این هدیه ای خشمگینانه برای جلوگیری از اقدامات رسانه های مسموم سعودی در هدف قرار دادن شخصیت های دینی و ملی عراق در آینده کافی است ؟
واقعیت این است که رسانه های سعودی اعم از شبکه های ماهواره ای ، روزنامه ها ، پایگاهها و شبکه های اجتماعی از سال 2003 هریک دارای پرونده ای سنگین از توهین و تعرض به مقدسات و شخصیت های عراق است و بدین ترتیب عقاید واقعی وهابی های تکفیری را نسبت به عراق نشان می دهند. گاهی روش دیپلماتیک عربستان بر اساس منافع و تغییرات ژئوسیاسی و اجبار در برابر عراق تغییر می کند اما عقیده وهابی تکفیری یک روز نیز نتوانسته نسبت به عراق تغییر کند و علیرغم اعتراف دیپلماتیک دیرهنگام به عراق جدید پس از گذشت یک دهه ، هنوز به این عراق با عنوان بدعت گرا، صفوی و رافضی می نگرد. عقیده ای که القاعده و داعش را برای تخریب عراق به وجود آورد .
واقعیت این است که رسانه های سعودی این فکر افراطی را بدون رتوش نسبت به عراق جدید منعکس می کنند و سیاست فتنه انگیزی و هدف گیری شخصیت های ملی و مذهبی و تضعیف خط مقاومت و حمایت از خط سازش دراین کشوراز سال 2003 را پیش می گیرد.
این همان رسانه ای است که عناصر داعش را انقلابی و مبارزان الحشد الشعبی را که به درخواست مراجع برای توقف حملات داعش پاسخ داده بودند را شبه نظامی و شهید ابومهدی المهندس را که دو ماه پیش شهید شده بود را تروریست می نامد از این رو برخی معتقدند، سستی در برابر این توهین ها موجب شده تا رسانه های سعودی برای دست درازی به بالاترین شخصیت مذهبی جسارت کنند.
از این رو نباید از انتشار این کاریکاتور در روزنامه الشرق الاوسط تعجب کنیم زیرا ابزاری برای انتشار فکر وهابی تکفیری است اما چیزی که مشمئز کننده است اصرار این روزنامه بر انگیزه های طائفی در توضیح و توجیه این اقدام زشت است که گفته بود :"قصد دارد به مداخلات ایران در مسائل عراق اشاره کند." عذری بدتر از گناه. زیرا هیچ یک از کاراکترهای این کاریکاتور به ایران اشاره نداشت و روحانی را نشان می داد که همه اتفاق نظر دارند مرجع عالی عراق است .
این روزنامه از مردم عراق نیز عذرخواهی نکرد از همین رو نمایندگان و گروه های سیاسی از دولت عراق خواستند تا حد و مرزی برای سریال های توهین و تعرض رسانه های سعودی علیه شخصیت ها و مقدسات عراق قائل شوند.
نويد بهروز