انصاری: برای دور زدن محدودیت‌های دریایی بر ترانزیت جاده‌ای متمرکز شویم/بهاروند: هدف بسیاری از اقدامات آمریکا و اسرائیل، امنیتی کردن ایران است

انصاری: برای دور زدن محدودیت‌های دریایی بر ترانزیت جاده‌ای متمرکز شویم/بهاروند: هدف بسیاری از اقدامات آمریکا و اسرائیل، امنیتی کردن ایران است
دوشنبه 16 تير 1399 - 18:35

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت:‌برای دور زدن محدودیت‌های دریایی بر ترانزیت جاده‌ای متمرکز شویم.

العالم - ایران

غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (دوشنبه) در نشست مدیران ارشد وزارت امور خارجه با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌ جمهور طی سخنانی اظهار داشت: تجارت خارجی ایران امروز یک جهت درستی یافته به طوری که تنوع در اقتصاد خارجی ما قابل توجه است. کشورهای منطقه طرف اول تجاری ایران هستند و دولت‌های یازدهم و دوازدهم توانسته‌ مسیر تبادل را به شرق جهت دهند، هر چند که روابط تجاری با اروپا هم ادامه دارد.

انصاری افزود: در سال گذشته از واردات از ۱۱۲ کشور به مرحله‌ای رسیدیم که به ۱۲۰ کشور صادرات داشته‌ایم. حذف نفت از بودجه یکی از آرزوهای کشور بوده و بودجه بدون نفت امسال شروع شده است و همین زمینه‌ساز تحولاتی در ساختار اقتصادی کشور است.

وی اظهار داشت: انتظارات مردم مهمترین موضوع دولت است و تبدیل حق مسلم هسته‌ای به حق مسلم معیشتی مورد انتظار مردم است. فشار حداکثری آمریکا در سیاست خارجی در حوزه تحریم‌ها از دیگر مشکلات ماست به طوری که تمرکز و انسجام مدیریتی در حوزه تحریم‌ها بی‌نظیر است. بحث دیگر، کرونا است که برای ایران هزینه‌های سنگینی داشته است.

انصاری خاطرنشان کرد: وقتی از وزارت خارجه صحبت می‌کنیم از ۱۴۳ نمایندگی در دنیا صحبت می‌کنیم که می‌تواند برای کشور در خروج از این وضعیت موثر باشد. وقتی از موضوع تجارت خارجی صحبت می‌شود، همه نگاه‌ها به وزارت امور خارجه باز می‌گردد، لذا حمایت از این سازمان در ایجاد گشایش‌ برای کشور موثر است.

وی با بیان اینکه باید بر همسایه‌ها و حمل و نقل جاده‌ای تمرکز کنیم، تاکید کرد: علاوه بر این باید بر محورهای روسیه، چین، برزیل و اتحادیه هم کار کنیم. تحلیل ما این است که باید بر صادرات هوشمند متمرکز شویم که باید در کنار آن واردات هم هوشمند باشد. این مسئله به جهش تولید کمک بزرگی می‌کند و در این راستا دولت باید قول دهد واردات کالا را ممنوع کند.

انصاری با بیان اینکه راه دور زدن تحریم‌ها ایجاد تهاتر است که باید ساماندهی جدیدتری پیدا کند، ادامه داد: برای دور زدن محدودیت‌های دریایی باید بر ترانزیت جاده‌ای متمرکز شویم. در این وضعیت بزرگترین شکایت ما از وضعیت گمرکات است. این وضعیت به افزایش صادرات ایران کمکی نمی‌کند. از سوی دیگر مجهز کردن مرزها و رفع مشکلات گمرکی می‌تواند موثر باشد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: تا پایان دولت درگیر کرونا خواهیم بود، اولین اثرات کرونا در عرصه بین‌المللی برای ما، در حوزه همسایگان است و باید متوجه باشیم مجددا دچار محدودیت‌ها نشویم و مرزهای ما باز باقی بماند.

در همین جلسه محسن بهاروند معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه گفت: عناصر توسعه اقتصادی در ذات خود اقتصادی نیستند. در واقع توسعه اقتصادی در مسائلی است که ذاتا اقتصادی نیستند مانند رعایت حقوق بشر، قانونگذاری و نظام و دادگاه‌های عادلانه. اگر سرگرم کارهای اجرایی باشیم نمی‌توانیم کار ریشه‌ای انجام شده را به توسعه برسانیم.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با اشاره به نقش قوه قضاییه در مبارزه با فساد گفت: اگر فقط مجازات‌ها را بگوییم موجب ناامنی اقتصادی و فرار سرمایه‌گذار می‌شود، بنابراین باید تبرئه‌ها و تشویق‌ها را هم گفت.

بهاروند با بیان اینکه مسائل بین‌المللی بر مسائل داخلی اثرگذار است، تصریح کرد: ما باید به مسائل بین‌المللی بها بدهیم. هدف بسیاری از اقدامات آمریکا و اسرائیل، امنیتی کردن ایران است. می‌خواهند ایران را برای سرمایه‌گذاری و برقراری ارتباط ناامن جلوه دهند. در برابر این امنیتی‌سازی باید جنبش نرم‌افزاری مبتنی بر ایران و اسلام را پیش برد.

وی با بیان اینکه به اندازه کافی نتوانسته‌ایم در این زمینه کار نظری لازم را بکنیم، خاطرنشان کرد: هر اقدامی که می‌کنیم باید منافع ایران و معیشت ایرانیان را در نظر بگیریم. مسائلی در حقوق بین‌المللی وجود دارد که رفع کردن آن، آسان است، ولی متاسفانه سعی نمی‌کنیم تعداد تضادها را کاهش دهیم.

بهاروند تاکید کرد: خیلی‌ها تلاش می‌کنند جای دیپلمات با غیر دیپلمات را عوض کنند. دیپلماسی بدیل ندارد. دیپلماسی تعریف شده است. هیچکس نمی‌تواند جای دیپلمات را بگیرد و هیچ چیزی هم نمی‌تواند جای دیپلماسی بگیرد. اگر نهادی در داخل کشور به سیاست خارجی کمک می‌کند، به معنای آمدن آنها به جای دیپلمات‌ها و دیپلماسی نیست.

ایرنا

پربیننده ترین خبرها