العالم ـ آسیا
ساوت چاینا مورنینگ پست در حالی این مطلب را منتشر می کند که مقام های دولت آمریکا از جمله خود دونالد ترامپ رییس جمهوری آن کشور به دلیل استفاده از عبارات تبعیض آمیز از جمله نام بردن از کرونا به عنوان «ویروس چینی» با انتقاد فزاینده روبرو بوده اند.
این گزارش حاکی است که مقام های آمریکا عمدا از نام بردن از شی به عنوان «رییس جمهوری خلق چین» خودداری می کنند و او را «دبیرکل حزب حاکم کمونیست» می نامند که تلاشی برای سلب مشروعیت از حاکمیت وی بر چین و فاصله انداختن بین حزب حاکم و رهبران با ملت چین محسوب می شود و بخشی از جنگ سرد آن کشور تلقی می شود.
این روزنامه نوشت: اولین کسی که پیشرو بکارگیری این عبارت است مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا است و پس از او «کریستوفر رای» رییس اف بی آی و ویلیام بار دادستان کل آمریکا از این عبارت برای نام بردن از رییس جمهوری خلق چین استفاده کرده اند.
براساس این گزارش، دو سال قبل وزیر خارجه آمریکا که تازه به این سمت رسیده بود از رییس جمهوری چین به اشکالی دیگر یاد می کرد و او را رییس جمهوری می خواند که دیدار با او سازنده بوده و به بازگشت کره شمالی به میز مذاکرات مساعدت کرده است اما امروز که روابط دو کشور «سقوط آزاد» کرده است او حتی در کاربرد عبارات نیز این تغییر در مناسبات را نشان می دهد و انتخاب هایش برای استفاده از القاب تغییر کرده است.
ساوت چاینا مورنینگ پست تصریح کرد که برای مقام های ارشد آمریکا بخصوص وزیر خارجه آمریکا «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین نیست و او را دبیرکل حزب حاکم کمونیست خطاب می کنند و می کوشند تا برنامه جنگ سرد را در مناسبات به پیش ببرند.
بنا به این گزارش، در پاسخ به سوالی از وزارت خارجه آمریکا که چرا از رییس جمهوری برای نامیدن شی جین پینگ استفاده نمی شود، این وزارتخانه آورده است: «جمهوری خلق چین رژیمی تحت حاکمیت حزب حاکم کمونیست است و شی جین پینگ دبیرکلی این حزب را برعهده دارد».
به گزارش ایرنا، روابط چین و آمریکا پس از روی کار آمدن دولت ترامپ تا مدتی مطلوب بود اما پس از شیوع همه گیری کرونا تنش ها به اوج خود رسیده است و به اعتراف مقام های چین این پایین ترین سطح مناسبات در ۴ دهه گذشته است.
در پاسخ به اقدام اخیر آمریکا برای بستن کنسولگری چین در تگزاس، پکن نیز دستور داد که کنسولگری آمریکا در چنگدو در جنوب غرب چین بسته شود.
گزارش ها حاکی است با پایان مهلت آمریکا ماموران فدرال آن کشور وارد این محل دیپلماتیک چین شده و همزمان با وجود برخی تنش ها در مقابل کنسولگری آمریکا در شهر چنگدو، شمار ماموران امنیتی در اطراف این مکان افزایش یافته است و دیپلمات های آمریکایی برای ترک کنسولگری آماده شده اند.
برخی از ناظران بر این باورند که استمرار این تنش ها بخصوص کشیدن شدن آن به عرصه دیپلماتیک و بستن مکان های ذی ربط می تواند بتدریج باعث رویارویی بیشتر طرفین شده و به خروج دیپلمات های دو کشور بینجامد.