همه ابعاد سفر هيات روسی به سوریه

همه ابعاد سفر هيات روسی به سوریه
سه شنبه 18 شهريور 1399 - 13:06

دمشق بار دیگر با باز کردن درهای خود به روی دیپلماتیک بین المللی در شرایط دشوار سیاسی داخلی ، منطقه ای و بین المللی، یک  هیات روسی که هم وزن یک دولت بود را پذیرفت ،دیداری پس از چندین نشست که همه چشم ها را به خود دوخته است .

العالم تحلیل روز

این دیدار دارای ابعاد مختلفی است که مهم ترین بعد آن؛ ادامه حمایت سیاسی و نظامی روسیه برای پایان دادن به اقدامات تررویستی پس از پیروزی های است که دولت سوریه در این زمینه رقم زده است.

این سفر را نمی توان صرف نظر از شخصیت های تشکیل دهنده هیات مسکو بررسی کرد زیرا لاوروف وزیر امور خارجه روسیه پس از 8 سال در قالب این هیات ، پس از پایان نشست کمیته های بررسی قانون اساسی ژنو و پس از نشست پترسون و لاوروف وارد دمشق شد.

دونفر موضع مسکو به عنوان دولتی ضامن روند آستانه در این مذاکرات را بررسی کردند که خود تایید چشم اندازها برای وجود راهکارهای سیاسی مربوط به بحران سوریه است .

شاید برخی اقدامات؛ به ویژه به خاطر مشارکت لاوروف در هیات روسیه برای اعمال فشار بر ترکیه باشد .پس از آن نشست های منطقه ای و بین المللی آغاز خواهد شد.گفتنی است مذاکرات این دیدار فقط منحصر به جغرافیای سوریه نیست بلکه ترکیه و پرونده لیبی و اتفاقات آنجا و برقراری آرامش و ثبات در سوریه را نیز شامل می شود.

لازم به ذکر است سفر هیات روسیه در این شرایط منطقه ای و بین المللی از جمله بحران خاورمیانه ، اصطکاک ترکیه و یونان ، بحران لیبی و تحمیل قانون سزار و باز تولید جنگ در سوریه همزمان شده که به این معناست؛ روسیه تلاش می کند به عنوان قدرتی بزرگ در خاورمیانه و جهان از سوریه وضعیت جدیدی را ترسیم کند و درصدد ایجاد نظامی است که جهان را به توازن بیشتری برساند از این رو درصدد موضع گیری جدید در جغرافیایی است که در سطح بین المللی و در نقشه قدرت های بین المللی، عمق بیشتری برایش داشته باشد.

روسیه از قدرتش برای تاثیر گذاری بر ثبات و امنیت جهان استفاده می کند که موجب نفوذپذیری این کشور در همه پرونده های ملتهب می شود و افزون بر مشارکت در همه مراحل پرونده های مذاکره سیاسی از ژنو تا آستانه تا سوچی و شرکت در برقراری صلح و سازش به ویژه در منطقه جنوب سوریه ، برخورد نظامی دائمی شانه به شانه دولت روسیه و سوریه با ترکیه و آمریکا ، سوریه را فضای مناسبی برایش کرده است .

گفتنی است اولویت تلاش نظامی هیات روسی ، متمرکز بر مذاکرات برای ادامه حمایت نظامی روسیه از سوریه در پایان دادن به وجود مسلحانه تروریستی در بخش هایی از جغرافیای سوریه است و می توان فراتر رفت و گفت : هدف از سفر این هیات تاکید بر حمایت روسیه از سوریه برای مرحله پس از جنگ است که بیانگر گستردگی دائره توجه روسیه در بعد نظامی و امنیتی به موازات بعد اقتصادی است.

طبعا همه ما می دانیم که درگیری ها بسیار کمرنگ شده اما خطرات تروریسم کاهش نیافته و پس لرزه های آن در کشورهای منطقه و جهان افزایش یافته که بیانگر تمایل شدید روسیه در ایجاد تعادل میان ادامه حمایت نظامی از دولت سوریه در پایان دادن به تروریسم و حمایت از فرایند سیاسی و تلاش برای محدود کردن مداخلات خارجی و کاهش نفوذ آن است . البته سوری ها نیز به ادامه حمایت روسیه در جنگ علیه تروریسم در برابر مداخلات خارجی و حمایت سیاسی برای حفظ سلامت و وحدت اراضی سوریه به عنوان اصلی اساسی در هر راهکار سیاسی آتی امید بسته اند.

روسیه به خوبی، همزمان اهمیت و میزان پیروزی های سوریه بر تروریسم در منطقه و صحنه ی بین المللی و هم چنین میزان ناکامی آمریکا در تسلط بر منطقه به خاطر مقابله با تروریسم در سوریه را درک می کند، از اینرو همه امیدوارند روسیه دارای وزنه ای سنگین برای تغییردادن نقشه فشارهای بین المللی متناسب با چشم اندازهای مردم منطقه بوده و سناریوهای آتی به امید مردم پساجنگ نزدیک باشد از جمله سوریه فرصتی واقعی برای پایان دادن به فرضیه ی دولتهای جنگ افروز در کشورها به منظور تسلط و ترویج دوباره دیدگاه استعمار قدیم فراهم آورد.

حسام زيدان

پربیننده ترین خبرها