العالم - آمریکا
شبکه خبری سی ان ان که اخبار انتخابات آمریکا را لحظه به لحظه دنبال می کند، لحظاتی پیش اعلام کرد جو بایدن با کسب اکثریت آرا و با شکست دونالد ترامپ، چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا شد.
بر اساس گزارش برخی منابع برتری بایدن بر ترامپ در پنسیلوانیا به حدود ۳۱ هزار رای رسیده و وی این ایالت را برده است. در صورتی که بایدن این ایالت را برده باشد، بدون احتساب آرای آریزونا به ۲۷۳ الکترال و با احتساب آن به ۲۸۴ الکترال رسیده است. برای پیروزی ۲۷۰ الکترال کافیست.
شبکه اماسانبیسی هم میگوید بایدن برنده انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شده است.
فاکسنیوز هم با برآورد اینکه بایدن پنسیلوانیا و نوادا را برده، سرانجام بایدن را پیروز انتخابات ریاستجمهوری آمریکا اعلام کرد.
این نامزد حزب دموکرات در سومین دور نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری، در انتخاباتی نفسگیر ابتدا با همحزبیهای خود به رقابت برخاست و سرانجام در ماه اوت به عنوان نامزد رسمی این حزب برای رقابت با دونالد ترامپ رئیس جمهوری چهل و پنجم و نامزد حزب جمهوریخواه برگزیده شد.
بایدن همچنین توانست پس از 27 سال یک جمهوریخواه دیگر را تک دوره ای کند، پیش از او کلینتون در سال 1993، مانع حضور مجدد «جورج هربرت واکر بوش (بوش پدر)» در کاخ سفید شد.
نگاهی به زندگی نامه بایدن
جوزف رابینت بایدن جونیور از ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۹ به مدت ۳۶ سال ایالت دلاور را به عنوان یکی از سناتورهای ایالات متحده آمریکا نمایندگی میکردهاست.
بایدن دموکرات است در سالهای ۱۹۸۸ و ۲۰۰۸ برای کسب کاندیداتوری این حزب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، تلاش کرده بود اما موفق نشد.
بایدن در اسکرانتون، پنسیلوانیا، و شهرستان نیوکاسل، دلاور بزرگ شد. او در دانشگاه دلاور تحصیل و سپس مدرک حقوق خود را از دانشگاه سیراکیوس دریافت کرد.
او در سال ۱۹۶۹ وکیل شد و در سال ۱۹۷۰ به عضویت در شورای شهرستان شهرستان نیوکاسل، دلاور انتخاب شد. بایدن اولینبار در سال ۱۹۷۲ به عنوان سناتور ایالات متحده از دلاور انتخاب و در نتیجه ششمین سناتور جوان تاریخ آمریکا شد. او ششبار دیگر به این سمت انتخاب شد و در زمان رسیدن به معاونت رئیسجمهور در سال ۲۰۰۹ چهارمین سناتور ارشد در سنای ایالات متحده آمریکا بود.
بایدن در مقام سناتور به مدت طولانی عضو و رئیس کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده آمریکا بود. او با جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ مخالفت کرد ولی از مداخله آمریکا و ناتو در جنگ بوسنی در سالهای ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵، گسترش ناتو در دهه ۱۹۹۰ و بمباران صربستان در سال ۱۹۹۹ در جریان جنگ کوزوو دفاع کرد.
او در دفاع از اجازهنامه جنگ عراق در سال ۲۰۰۲ سخنرانی کرد و به آن رای موافق داد اما با افزایش سربازان آمریکایی در سال ۲۰۰۷ مخالفت کرد. بایدن همچنین از ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۵ ریاست کمیته قضایی سنای ایالات متحده آمریکا را برعهده داشت و با مسائلی چون سیاست مواد مخدر، پیشگیری از جرم و آزادیهای مدنی و همچنین نامزدیهای بحثبرانگیز رابرت بورک و کلارنس توماس به قضاوت دیوان عالی ایالات متحده آمریکا درگیر بود. او رهبری تلاشها برای تصویب لوایح کنترل جرم و اجرای قانون و خشونت علیه زنان را بر عهده داشت.
بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۰۸ آمریکا، به عنوان جفت انتخاباتی اوباما در مقابل جان مککین و سارا پیلین شرکت کرد و به اولین کاتولیک رومی که به مقام معاونت رئیسجمهور آمریکا میرسد تبدیل شد.
جو در مقام معاون رئیسجمهور بر سرمایهگذاری در زیرساختها با هدف مقابله با رکود بزرگ مالی نظارت کرده و به تدوین سیاست آمریکا در خصوص خروج نیروهای آمریکا از عراق در سال ۲۰۱۱ یاری رساند. مذاکرات او با جمهوریخواهان کنگره به دولت اوباما کمک کرد قوانینی نظیر لایحه تخفیف مالیاتی، اجازه مجدد بیمه بیکاری و ایجاد کار ۲۰۱۰ را تصویب کند که یک بنبست مالیاتی را حل کرد، لایحه کنترل بودجه ۲۰۱۱ که بحران سقف بدهی آمریکا را حل کرد و لایحه تخفیف مالیاتی مالیات دهنده آمریکایی ۲۰۱۲ که به پرتگاه مالی پیش رو پرداخت. اوباما و بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۲ آمریکا مجدداً انتخاب شدند.
بایدن در اکتبر ۲۰۱۵ پس از ماهها گمانه زنی اعلام کرد که در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ نامزد نمیشود. در ژانویه ۲۰۱۷ اوباما نشان افتخار آزادی رئیسجمهوری را بهطور ممتاز به بایدن داد. او پس از گذراندن دوره معاونت ریاست جمهوری به هیئت علمی دانشگاه پنسیلوانیا پیوست و به عنوان «استاد کرسی بنجامین فرانکلین در اعمال ریاست جمهوری» معرفی شد.[۸] بایدن در ۲۵ آوریل ۲۰۱۹ آغاز سومین کمپین خود را برای کسب ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد[۹] و در ژوئن ۲۰۲۰ به نامزد مقدر حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ تبدیل شد.
متن زندگینامه برگرفته از ویکیپدیا