العالم - آسیا
به گزارش شبکه خبری العالم به نقل از سیانان، آمارهای دولت ژاپن حکایت از آن دارد که در ماه اکتبر (ماه گذشته میلادی) موارد خودکشیِ منجر به مرگ در این کشور از موارد مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در سال اخیر بیشتر بود.
ماه گذشته ۲ هزار و ۱۵۳ نفر در ژاپن جان خود را بر اثر خودکشی از دست دادند در حالی که تا روز جمعه هفته گذشته، ۲ هزار و ۸۷ نفر در این کشور بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان باخته اند.
ژاپن یکی از معدود کشورهای پیشرفته است که دادههای مرتبط با خودکشی شهروندانش را به طور منظم منتشر میکند. برای مثال، آمریکا آخرین آمار مرتبط با خودکشی شهروندانش را در سال ۲۰۱۸ منتشر کرد.
به باور پژوهشگران، اطلاعات منتشرشده به وسیله ژاپن میتواند به سایر کشورها کمک کند به شناسایی گروههای آسیبپذیر در اثنای شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ بپردازند. این در حالی است که ژاپن در قیاس با بسیاری از کشورها حتی محدودیتهای شدیدی را برای مقابله با شیوع کووید-۱۹ وضع نکرده است.
ژاپن مدتهاست با یکی از بالاترین نرخهای خودکشی در جهان دست و پنجه نرم میکند. بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۱۶ نرخ خودکشیِ منجر به مرگ در ژاپن ۱۸.۵ در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بود. در منطقه غرب اقیانوس آرام تنها کرهجنوبی آمار نامناسبتری نسبت به ژاپن دارد. ژاپن از حیث موارد خودکشی در جهان رتبه دوم را در اختیار دارد. نرخ متوسط جهانی خودکشی ۱۰.۶ در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است در حالی که آمار ژاپن ۳ برابرِ این رقم را به نمایش میگذارد.
گرچه دلایل منجر به ثبت آمار بالای خودکشی در ژاپن پیچیده است، گفته میشود ساعات طولانی کار، فشار مدرسه، فاصلههای اجتماعی و فرهنگ شرمساری مرتبط با اختلالات روانی همگی از عوامل مؤثر بر آن هستند.
اما تا پیش از آغاز پاندمی کووید-۱۹ )در ۱۰ سال منتهی به ۲۰۱۹)، موارد خودکشی در ژاپن رو به کاهش بود. در سال ۲۰۱۹ تنها ۲۰ هزار مورد خودکشی در ژاپن ثبت شد که از سال ۱۹۷۸ -- آغاز ثبت آمار و ارقام خودکشی در ژاپن -- پایینترین آمار محسوب میشود.
حالا پاندمی کووید-۱۹ این وضع را تغییر داده است و به نظر میرسد زنان قربانیان اصلی موج جدید خودکشی باشند. در ماه اکتبر، خودکشی در میان زنان ژاپنی در قیاس با اکتبر سال ۲۰۱۹، حدود ۸۳ درصد افزایش یافت. برای مقایسه، در همین بازه زمانی نرخ خودکشی در میان مردان ژاپنی تنها ۲۲ درصد افزایش را تجربه کرد.
دلایل مختلفی برای توضیح این وضع وجود دارد. زنان به عنوان نیروی کار پاره وقت در صنعت هتلداری، خدمات غذایی و فروش، درصد بالاتری را در قیاس با مردان به خود اختصاص دادهاند و موارد بیکاری و اخراج از مشاغل در میان این مشاغل پس از آغاز شیوع کووید-۱۹ بالاتر بوده است. همچنین مادران ژاپنی مجبورند در قیاس با مردان، فشارهای بیشتری را برای مراقبت از کودکانشان تحمل کنند.