مقام آمریکایی: چین بزرگترین تهدید علیه آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم است

جمعه 14 آذر 1399
04:51
مقام آمریکایی: چین بزرگترین تهدید علیه آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم است
یک مقام بلندپایه آمریکا گفته از زمان جنگ جهانی دوم به این سو چین بزرگترین تهدید علیه ایالات متحده آمریکا به شمار می‌رود.

العالم-آمریکا

بلندپایه‌ترین مقام اطلاعاتی دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد جمعه (به وقت تهران) از چین به عنوان بزرگترین تهدید پیش روی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم به این سو یاد کرد.

«جان راتکلیف»، مدیر اطلاعات ملی آمریکا هشدار داد چین در حال آماده شدن برای «دوران نامعلومی از درگیری با آمریکا» است.

او خواستار اقدامات فراحزبی برای مقابله با «بزرگترین تهدید پیش روی آمریکا» و «بزرگترین تهدید علیه دموکراسی در سراسر دنیا از زمان جنگ جهانی دوم» شد.

ادعاهای راتکلیف در مقاله‌ای که او پنجشنبه در روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» منتشر کرده مطرح شده است.

در این مقاله آمده است: «چین، در حال آماده شدن برای دوران نامعلومی از درگیری با آمریکا است. واشنگتن نیز باید آماده باشد. سران کشور باید تفرقه‌های حزبی را کنار گذاشته و با درک این تهدید، به صراحت درباره آن صحبت کنند و اقداماتی برای مقابله با آن در پیش گیرند.»

نوشته راتکلیف جدیدترین هشدار از سوی مقام‌های ارشد دولت آمریکا درباره قدرت گرفتن چین است. تنش‌ها با چین از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ شدت گرفته است.

دولت آمریکا اخیراً صدور روادید برای اعضای حزب کمونیست چین را محدود و تحریم‌های جدیدی علیه شماری از شرکت‌های چینی اتخاذ کرده است.

دولت ترامپ چندی پیش به دستور داد کنسولگری‌اش در هیوستون را تعطیل کند. واشنگتن مدعی شد دیپلمات‌های چین در این اماکن شهروندان آمریکا را تهدید کرده و از آنها جاسوسی می‌کردند.

راتکلیف در مقاله‌اش از احتمال مطرح شدن چین به عنوان ابرقدرت جدید دنیا به جای آمریکا ابراز نگرانی کرده. او می‌نویسد: «این نسل، با پاسخی که به تلاش‌های چین برای گرفتن جای آمریکا به عنوان ابرقدرت مسلط می‌دهد قضاوت خواهد شد.»

ظهور چین و تغییر نظم جهانی در سال‌های گذشته یکی از دغدغه‌های کشورهای غربی بوده است، به گونه‌ای که برخی از سران کشورهای غربی از جمله «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه آشکارا از احتمال فروپاشی نظم جهانی مستقرشده بعد از جنگ جهانی دوم ابراز نگرانی کرده‌اند.

به تازگی «ناتو» هم در گزارشی هشدار داده این ائتلاف باید درباره نحوه مقابله با چین و ظهور ارتش این کشور، فکر جدی‌تری بکند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

پزشکیان قهرمانی مقتدرانه تیم کشتی فرنگی نوجوانان در آسیا را تبریک گفت


فشار جمهوری‌خواهان بر ترامپ؛ صندوق ۱.۸ میلیارد دلاری آسیب مخالفان سیاسی لغو شود


حماس: اتحادیه اروپا به جای قربانیان، رهبران اشغالگر را مجازات کند


تحریم‌های آمریکا علیه کوبا؛ یونسکو درباره بحران انرژی و آموزش در این کشور هشدار داد


مسئول آمریکایی: ۲۰ هزار عضو داعش به مرز عراق گریخته‌اند


اعلام آمادگی قزاقستان برای تسهیل گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و آژانس


هگست از ساخت شهپاد با همکاری ائتلاف «آکوس» خبر داد


«پل طلایی» میان ایران و خلیج فارس؛ تغییر پارادایم کشورهای عربی در تعامل با تهران


انهدام یک فروند پهپاد «اوربیتر» دشمن متجاوز در منطقه قشم


تجمع اعتزاضی مقابل وزارت خارجه آرژانتین برای آزادی اعضای کاروان «صمود»