روسیه: غنی‌سازی ۲۰ درصدی ایران نقض معاهده NPT نیست

روسیه: غنی‌سازی ۲۰ درصدی ایران نقض معاهده NPT نیست
سه شنبه 16 دی 1399 - 20:17

وزارت خارجه روسیه گفته اقدام ایران برای افزایش غنای اورانیوم خود به ۲۰ درصد نقض پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای محسوب نمی‌شود.

العالم - اروپا

وزارت خارجه روسیه تصمیم ایران برای افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم خود به ۲۰ درصد را انحراف از تعهدات برجامی خوانده اما گفته این، نقض تعهدات ایران در پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای (ان‌پی‌تی) محسوب نمی‌شود.

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه با استناد به بیانیه‌ای از وزارت خارجه روسیه نوشته اقدام تهران برای افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم به ۲۰ درصد مصداق انحراف از مفاد «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) قلمداد می‌شود.

بیانیه وزارت خارجه روسیه افزوده، با وجود این، نمی‌توان اقدام ایران را نقض «پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای» در نظر گرفت، زیرا ایران در تمامی اقدامات مربوط به برنامه هسته‌ای خود شفافیت دارد و به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه می‌دهد بر روند استفاده صلح‌آمیز از اورانیوم ۲۰ درصدی خود نظارت کنند.

در این بیایه اومده است: «کل اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۲۰ درصدی تحت کنترل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. آژانس استفاده از آن را در فهرست فعالیت‌های اعلام‌نشده نیاورده است که در آن صورت نقض NPT می‌بود.»

وزارت خارجه روسیه همچنین اشاره کرده اقدام آمریکا در خروج از برجام عامل «انحراف» ایران از تعهداتش در توافق هسته‌ای بوده است.

همزمان «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه هم خاطرنشان کرد آمریکا برای متوقف کردن لطمات وارد شده به برجام باید رویه‌های خود در تضعیف توافقات بین‌المللی را متوقف کند.

او گفت تهران هم باید بعد از بازگشت آمریکا به برجام اقدامات دوجانبه متقابلی را انجام دهد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

فارس

پربیننده ترین خبرها