العالم - تحلیل روز
این اتهام در حالی به افراطیون و هرج و مرج طلب ها وارد می شود که علت اصلی این حادثه به عمد نادیده گرفته شده است. کسانی که دست به این حمله زده اند پس از آنکه ادعاهای ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات را پذیرفته اند، ظرف دو ماه گذشته بی وقفه توسط ترامپ تحریک شده اند.
نکته جالب توجه این است که نخبگان سیاسی آمریکا که اکنون مدعی دفاع از دموکراسی هستند، از میان تمام کسانی که در این حوادث دست داشته اند، از جمله ستاد انتخاباتی وی، فقط شخص ترامپ را آماج انتقادات خود کرده اند. در حالی که طرح دامن زدن به ادعای تقلب در انتخابات فقط کار ترامپ نبوده است بلکه اعضای ارشد و رهبران حزب جمهوری خواه، پیش از شخص ترامپ، مدعی تقلب در انتخابات شده و خواستار رد نتیجه یا تکرار انتخابات در ایالت های مهم و سرنوشت ساز شده بودند.
ده ها تن از اعضای جمهوری خواه سنا و مجلس نمایندگان آمریکا - که توسط گروه های افراطی و مهاجمان در حمله روز چهارشنبه، در ساختمان کنگره گیر افتاده بودند - خود نه تنها با مهاجمان هم عقیده بودند بلکه به مراتب از آنها برای "دموکراسی آمریکایی" خطرناک تر بودند. گروه های افراطی و هرج و مرج طلب ها وقتی که از زبان رئیس جمهور و نمایندگان ارشد خود می شنوند که نظام سیاسی این کشور فاسد است، راهی جز خشونت برای تغییر اوضاع نمی یابند و این گونه می شود که حوادثی نظیر حمله به کنگره در واشنگتن رخ می دهد.
نظام سیاسی آمریکا به جای محاکمه رئیس جمهور و قانونگذاران و عوامل اصلی تحریک به خشونت، می کوشد با استفاده از فیلم ها و عکس های موجود، مهاجمان را شناسایی کند. در این بین شماری از آنها دستگیر و عده دیگری از کار برکنار شده اند در حالی که ترامپ و مسئولان عالی رتبه حزب جمهوری خواه – که عاملان اصلی این حادثه هستند – بی هیچ محاکمه ای، آزاد و رها هستند و این نظام هنوز نتوانسته است رئیس جمهوری را که به گواه همه، بیمار روانی و خطری برای آمریکا و جهانیان به شمار می رود، برکنار کند.
نباید حوادث روز چهارشنبه آمریکا را سطحی قلمداد کرد و به سادگی از کنار آن گذشت. این حادثه در پی سخنرانی رئیس جمهور افراطی در مقابل هوادارانش رخ داده است؛ هوادارانی که طوری به خشم آمده اند که چنین حادثه ای را رقم زده اند. اتفاقی که رخ داده است در واقع پیش درآمد یک اتفاق بزرگ و نشانه ای است از جامعه ای مبتنی بر نژادپرستی و سرمایه داری افسارگسیخته که بر پایه فاصله طبقاتی شدید بنا شده است؛ جامعه ای که در آن کل ثروت در اختیار یک درصد از مردم است و سوداگران سلاح بر نظام سیاسی فاسد آن سایه افکنده اند؛ جامعه ای مبتنی بر دموکراسی دروغین.
صحنه حقارت باری که جهان روز چهارشنبه گذشته در واشنگتن دید، در واقع چهره واقعی دموکراسی آمریکایی است؛ همان دموکراسی ک آمریکایی ها دهه های طولانی به آن می بالیدند و آن را با ثبات می دانستند و به بهانه آن، جهان را غرق در هرج و مرج کرده اند. اما مردی ابله و خودسر مثل ترامپ، ندانسته و نخواسته، چهره واقعی آن را نشان داد. این دموکراسی، کالایی فاسد است که به خودشان بازپس داده شد و جهان دید که این کالای فاسد در کام مردم آمریکا چه طعمی دارد.