دولت صنعا مصمم به آزادسازی کامل مأرب

دولت صنعا مصمم به آزادسازی کامل مأرب
دوشنبه 27 بهمن 1399 - 14:57

گفته می‌شود نیروهای مسلح یمن به شهروندان عربستانی، اماراتی و اتباع خارجی و شرکت‌های فعال در این دو کشور درباره ضرورت دور شدن از فرودگاه‌ها و پایگاه‌های نظامی متعلق به متجاوزان سعودی و اماراتی هشدار داده‌اند.

العالم- درگوشی

این هشدار به مثابه توهین پشت توهین به این دو رژیم متجاوزی است که به دستورات صهیو- آمریکایی به یمن تجاوز کرده و گمان می‌کرده‌اند که غرب به‌ویژه ایالات متحده ( که از ائتلاف حمایت لجستیکی می‌کند) و انگلیس ( که نیروی هوایی سعودی را به موشک و سلاح تجهیز می‌کند) و به‌ویژه "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهور سابق آمریکا و داماد صهیونیستی‌اش "جارد کوشتر" با تمام توان‌شان از آنها در این جنگ ویرانگر علیه ملت یمن حمایت خواهند کرد و یمن نیز با یک چشم بر هم زدنی به حیات خلوت امریکا و صهیونیستی تبدیل خواهد شد.

چنین چشم بر هم زدنی، خواب و آسایش محافل سیاسی سعودی و امارات و نیز همپیمانان‌شان را برهم زده است. این رژیم‌های متجاوز، یمن را ویران و زیرساخت‌هایش را منهدم کردند و این کشور را به منطقه ای بحران‌زده تبدیل کرده‌اند که ملتش در نتیجه حملات جنگنده‌های بی‌امان این ائتلاف شر دچار قحطی و گرسنگی شده‌است.

تحول در توان تسلیحاتی و دفاعی یمن

آنچه که اختلاف و تشتت در میان کشورهای ائتلاف متجاوز به یمن را تشدید کرده، افزایش قدرت نظامی نیروهای یمنی و اتکای‌شان به توان دفاعی خود جهت ساخت زرادخانه‌ سلاح‌های موشکی بالستیک و ناوگان پهپادی است.

ارتش یمن قبل از آنکه زرادخانه تسلیحات دفاعی خود را توسعه بدهد شاهد انباشت گسترده تسلیحات و تجهیزات توسط رژیم سعودی و دیگر کشورهای متجاوز بود. طبق ارزیابی‌های نظامی بین‌المللی، عربستان سعودی یکی از بزرگ‌ترین واردات کنندگان سلاح در جهان است و انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح "استهکلم" در ماه مارس 2020 طی گزارشی تأکید کرد که عربستان سعودی حدود 12 درصد از واردات سلاح در جهان را به نام خود اختصاص داده است و همین امر، آن را به بزرگ‌ترین وارد کننده سلاح در جهان تبدیل می‌کند.

همانگونه که آمریکا از عملیات ائتلاف متجاوز علیه یمن حمایت لجستیکی می‌کرد فروش تسلیحات به کشورهای ائتلاف را تسریع بخشید و واشنگتن و لندن همچنین نظامیان‌شان را در مرکز فرماندهی و نظارت بر حملات هوایی در یمن مستقر می‌کردند، از سوی دیگر عربستان سعودی از پاکستان خواست وارد این ائتلاف شود ولی پارلمان پاکستان بر اتخاذ رویکرد بی‌طرفی رای داد.

شرم و ننگ کشورهای ائتلاف ریاکارِ عربی

تمامی کشورهایی که برای ضربه زدن به یمن همپیمان شده‌اند، با هم اختلاف پیدا کرده‌اند...

مصر؛ این کشور امروز شاهد بحران عمیق و بی‌سابقه در روابط با امارات شده است که دلیل این بحران، به اختلافات درخصوص برخی پرونده‌های منطقه‌ای و آفریقایی بر می‌گردد. در همین راستا، برخی منابع مطلع اعلام کرده‌اند اخیرا ابوظبی حمایت‌های مالی و غیرمالی خود از قاهره را کاهش داده و در برخی پرونده‌های منطقه‌ای صرفاً طبق منافع خودش عمل کرده بدون اینکه منافع قاهره را در نظر بگیرد. به گفته همین منابع، بحرانی بزرگ در روابط دو کشور شکل گرفته. بخصوص پس از آنکه ابوظبی به قاهره اتهام زده که از دو حمله به سفارت امارات در اتیوپی و سودان اطلاعاتی داشته اما ابوظبی را از آن مطلع نکرده است.

امارات؛ بعد از تصمیم دولت جدید واشنگتن درباره توقف فروش سلاح به ابوظبی و ریاض، امارات به دنبال منابعی جایگزین برای تسلیج خود است. اندیشکده "استرتفور"- مرکز پژوهش‌های استراتژیک و امنیتی آمریکایی- تأکید کرده که امارات "از اقدام دولت جو بایدن برای تعلیق قراردادهای تسلیحاتی با امارات و سعودی شوکه شده است." دولت بایدن در 4 فوریه از پایان حمایت نظامی آمریکا از ائتلاف سعودی- اماراتی علیه یمن خبر داد و تأکید کرد که واشنگتن فروش سلاح‌های تهاجمی را که احتمال استفاده از انها در عملیات علیه یمن وجود دارد، به حال تعلیق درمی‌آورد.

بودجه نظامی عظیم عربستان سعودی 70 میلیارد دلار در سال 2019 برآورد می‌شود و از لحاظ برخورداری از بزرگ‌ترین بودجه نظامی، این کشور پس از ایالات متحده و چین در رده سوم جهانی قرار دارد و از کشورهایی مانند روسیه، هند، فرانسه و انگلیس پیشی گرفته است.

شش سال از جنگ رژیم سعودی علیه یمن می‌گذرد ولی نتایج آن کاملا معکوس بوده و آل سعود را در موقعیتی بسیار دشوار در عرصه بین‌المللی و به عنوان کشوری متجاوز به همسایه جنوبی خود قرار داده و پس از آنکه توان و قدرتش در دفاع از خود در برابر حملات انتقام‌جویانه یمنی‌ها زیر سوال رفته، به کشورهای جهان متوسل شده تا آن را از باتلاق یمن نجات دهند.

نیروهای یمنی در دروازه‌های مأرب

گزارش‌های رسیده از یمن حاکی‌ست که دولت صنعا مصمم به آزادسازی مأرب است و نیروهای یمنی در دروازه‌های این شهر قرار دارند و آزادسازی آن "به زودی اعلام خواهد شد". ارتش و کمیته‌های مردمی نیز به پیشروی‌ها به سمت مرکز این استان ادامه می‌دهند. وزارت دفاع یمن نیز تأکید کرده است که نبرد مأرب در مراحل پایانی خود است و امکان عقب‌نشینی از این نبرد، که مساله‌ای حاکمیتی است، وجود ندارد.

"عبدالله الحاکم" رئیس سازمان اطلاعات نظامی دولت نجات ملی یمن در صنعا طی نشستی گفته است: "نبرد ما در مأرب آزادی انسان قبل از آزادسازی اراضی است. راه برای بازگشت فریب‌خوردگان به مسیر درست هموار است." وی افزود: آنانی که با ما می‌جنگند از ساکنان مأرب نیستند بلکه سعودی و اماراتی و آمریکایی و مزدورانی از برخی استان‌های دیگر یمن هستند. ما فریب‌خوردگانی را که کنار دشمن می‌جنگند قربانیانی می‌دانیم که با وسوسه‌های مالی و وعده‌هایی که پوشالی بودن آن برای همگان آشکار شده است، فریب خورده‌اند." الحاکم بیان کرد: "طی روز پنجشنبه گذشته 250 فریب‌خورده با هماهنگی به جمع خانواده خود بازگشتند. ما با گشودن کانال‌هایی با افسران و نیروهای دشمن در مأرب توانستیم کنترل آن را در دست بگیریم و دشمن را در تنگنا قرار دهیم." از سوی دیگر "علی الکحلانی» معاون وزیر دفاع دولت نجات ملی یمن هم گفت: "با توجه به پیروزی‌های به‌دست‌آمده در جبهه مأرب، ما باید تلاش‌ها برای تکمیل روند آزادسازی و تثبیت اوضاع را دو چندان کنیم."

علاوه بر این، دولت نجات ملی در صنعا تمامی تدابیر لازم برای اداره امنیتی، اقتصادی و اداری استان مارب را تکمیل کرده و به اهالی آن اطمینان داده است که عملیات نیروهای یمنی، که طی دو روز گذشته به دروازه‌های غربی، شرقی شهر رسیده‌اند، غیرنظامیان را هدف قرا نمی‌دهد بلکه هدف اصلی مزدورانِ فریب‌خورده‌ای هستند که با ائتلاف متجاوز همپیمان شده‌اند.

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها