العالم ـ آمریکا
بنابر گزارش تارنمای سازمان ملل متحد، یکسال از ورود ویروس کرونا به آمریکای لاتین و کارائیب میگذرد و رشد بی سابقه فقر، نابرابری و بیکاری نه تنها ارمغان شوم کووید-۱۹ برای مردمان این کشورها بوده بلکه آمریکای لاتین را به آسیب دیده ترین نقطه جهان در برابر بیماری همهگیر تبدیل کرده است.
کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای آمریکای لاتین و کارائیب (Cepal) بر اساس تازه ترین تحلیل پیامدهای کووید-۱۹ در این منطقه، ضمن هشدار درباره مشکلات ساختاری در کشورهای آمریکای لاتین، سرمایهگذاریها در حوزه رفاهی و خدمات اجتماعی را خواستار شد.
بر اساس گزارش این نهاد بینالمللی با عنوان «چشمانداز اجتماعی آمریکای لاتین ۲۰۲۰»، تولید ناخالص داخلی منطقه با کاهش ۷.۷ درصدی و تعطیلی دو میلیون و ۷۰۰ هزار شرکت و به دنبال آن افزایش بیکاریها، تاثیر چشمگیری به ویژه بر شرایط زنان داشته است.
با این حال شرایط زمانی بغرنجتر میشود که آمریکای لاتین با ۸.۴ درصد از جمعیت جهان، ۲۷.۸ درصد از شمار مرگومیر کووید-۱۹ در جهان را به خود اختصاص داده است.
آلیسیا بارثِنا دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب در توضیح لزوم به کارگیری سیستمهای جهانی حمایت اجتماعی گفت، این طرح همه افراد بدون در نظر گرفتن نوع فعالیت آن ها در بازار کار یا سایر مشخصات فردی را پوشش میدهد.
وی افزود: نظام هماهنگ حمایت اجتماعی باید امکان دستیابی به مراقبتهای بهداشتی در سطح جهان را برای همگان فراهم سازد. به عقیده این کارشناس، سلامتی باید به منزله یک کالای عمومی جهانی بدون هیچ وابستگی به درآمد افراد، در دسترس همه قرار گیرد.
بارثِنا خاطر نشان کرد که وضعیت اضطراری بهداشتی موجب تعمیق نابرابریهای ساختاری شد که در طول سالها منجر به کمبود حمایتهای اجتماعی، افزایش مشاغل غیر رسمی و بهره وری پایین شده است.
همچنین دوران همهگیری کووید-۱۹ موجب شد تا نواقص جدی و نقاط ضعف در بخشهای بهداشتی و آموزشی بیش از پیش آشکار شود.
دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب اعلام کرد، در حال حاضر ۷۸ میلیون نفر در شرایط «فقر شدید» به سر میبرند، رقمی که میتواند تحت تاثیر نابرابری موجود در توزیع واکسنهای کووید-۱۹ تشدید شده و به ۹۶ میلیون نفر برسد.
به گزارش ایرنا، بر اساس مطالعات انجام شده از سوی سازمان «اقدام علیه گرسنگی» بر روی سه هزار و ۷۰۰ خانوار در منطقه آمریکای مرکزی از نیکاراگوئه تا گواتمالا، از هر ۱۰ خانواده فقط یک مورد از آنها در شرایط امنیت غذایی قرار داشته و دستکم سه میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در تامین غذای خود مطابق با حداقل استانداردهای کمیت و کیفیت غذایی با مشکل مواجهند.
همچنین بر اساس نتایج این بررسی، ۸۰ درصد بودجه و درآمد خانوارها در این منطقه صرف خرید مواد غذایی میشود.
«میگِل آنخِل گارسیا» مدیر سازمان اقدام علیه گرسنگی گفت: بیش از ۷۰ درصد خانواده ها مجبورند برای گذران زندگی به راهکارهایی همچون فروش برخی از داراییهای خود، درخواست وام و حتی اقدام به ترک تحصیل فرزندانشان متوسل شوند.
براساس تارنمای آماری «وردو میترز» که به صورت لحظه ای شمار موارد ابتلا و فوتی در جهان را به روز رسانی میکند، تا کنون بیش از ۲۱ میلیون و ۹۱۵ هزار نفر در آمریکای لاتین و کارائیب به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر ۶۹۴ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. به این ترتیب برزیل، کلمبیا، آرژانتین، مکزیک و پرو به ترتیب در جایگاه سومین، یازدهمین، دوازدهمین، سیزدهمین و نوزدهمین کشورهای درگیر در فهرست جهانی قرار دارند.