العالم- درگوشی
جدیدترین سیلیهایی که مبارزان ارتش و کمیتههای مردمی یمن به نیروهای ائتلاف سعودی- آمریکایی و مزدورانش زدهاند، سیطره کامل این نیروها به دریاچه معروف "السد" در مأرب است. این پیروزی حامل پیامهایی قوی به نیروهای متجاوز است که مبارزان یمنی این پیامها را با استقرار در اطراف این دریاچه فریاد زدند. مضمون پیامشان این است که سیطره کامل ارتش و کمیتههای مردمی بر دریاچه السد به معنای نزدیک شدن آزادسازی شهر مأرب است.
آخرین تحولات در نبرد مأرب حاکی از پیشروی ارتش و کمیتههای مردمی در بیشتر جبههها بهویژه جبهههای غربی و جنوبی است که در آنجا محاصره مزدوران سعودی تنگتر شده است و نیروهای یمنی دستاوردهایی کسب کردهاند که خطری علیه پایگاههای نظامی نیروهای ائتلاف و مزدورانش محسوب میشود.
درگیریهای شدید میان ائتلاف متجاوز و مبارزان ارتش و کمیتههای مردمی بهویژه در ارتفاعات، با مشارکت نیروی هوایی ائتلاف تشدید شده است و نیروهای ائتلاف تلاش میکنند جلوی پیشرویهای نیروهای صنعا در اطراف کوه استراتژیک "البلق" را بگیرند.
توقف پروازها در فرودگاه صنعا به دلیل کمبود سوخت
به موازات این تحولات، سازمان هواپیمایی یمن از توقف پروازهای سازمان ملل به فرودگاه بینالمللی صنعا به دلیل بحران شدید سوخت خبر داد. "طالب جبل" معاون سازمان هواپیمایی یمن با اعلام این خبر، تصریح کرد: "فرودگاه قادر به راهاندازی ژنراتورهای برق و دستگاهها و تجهیزات برای خدماترسانی نیست. این فرودگاه بیش از 2 ماه است که با دشواری زیادی در فراهم کردن نیازهای خود از فرآوردههای نفتی ضروری مواجه است. " او افزود: "به دلیل ممانعت ائتلاف متجاوز سعودی- آمریکایی از ورود کشتیهای حامل سوخت به بندر الحدیده، فعالیتها در یمن از جمله پروازها در فرودگاه صنعا دچار مشکل شده است. مسئولیت کامل بستن فرودگاه صنعا به روی پروازهای سازمان ملل و توقف خدماترسانی در آن بر عهده این ائتلاف است."
معاون سازمان هواپیمایی یمن در ادامه از سازمان ملل و نهادهای بینالمللی فعال در یمن خواست برای تامین مشتقات نفتی و ازسرگیری فعالیت فرودگاه صنعا فورا وارد عمل شوند.
ممانعت ائتلاف از ورود 14 کشتی به بندر الحدیده
سیاست ائتلاف متجاوز سعودی- آمریکایی تحمیل رنج و مشکلات بیشتر بر ملت یمن است که از سوی سازمان ملل نادیده گرفته میشود. در همین راستا، ائتلاف دوشنبه گذشته اقدام به توقیف یک نفتکش کرده که حامل 29.998 تُن گازوئیل بوده. پیشتر شرکت نفت صنعاء نیز، ائتلاف عربی را به توقیف 13 نفتکش که از میان آنها 12 کشتی حامل 354.770 تن بنزین و گازوئیل و یک کشتی حامل مازوت و یک کشتی حامل گاز خانگی را به رغم تفتیش و بازرسی کامل توقیف کرده است.
"عبدالملک العحری" عضو هیئت صنعا در مذاکرات، تأکید کرد که با گذشت یک سال، ائتلاف مانع از ورود 14 کشتی به بندر الحدید و تخلیه محمولهشان میشود.
العجری افزود: "کشتیهای توقیف شده مجوز دارند و مورد بازرسی قرار گرفتهاند و دلیلی برای توقیف آنها جز لجاجت و دشمنی متجاوزان وجود ندارد."
وی همچنین تصریح کرد: "ما با جامعه جهانی و فرستادگان سازمان ملل و آمریکا مطرح کردیم اما متأسفانه به جای فشار بر کشورهای دشمن این مساله به ایزاری برای اعمال فشار در مذاکراتی تبدیل شده و این مسأله به خودی خود جنایت و توطئه علنی است."
تلاش سازمان ملل برای سرپوش گذاشتن به جنایات
"محمد عیاش قحیم" استاندار الحدیده از عملکرد سازمان ملل درخصوص مدیریت بحران یمن انتقاد و آن را به تبانی با متجاوزان متهم کرد.
عیاش قحیم با تأکید بر اینکه جنایت متجاوزان در منطقه "الربصه" در جنوب استان الحدیده در راستای ادامه موارد نقض آتشبس در میان سکوت تیم سازمان ملل در یمن است، افزود: سازمان ملل با ائتلاف متجاوز همسویی میکند و بر جنایات این ائتلاف در الحدیده سرپوش میگذارد و در قبال جنایاتی که علیه غیرنظامیان رخ میدهد، واکنشی نشان نمیدهد.
قحیم با اشاره به اینکه ائتلاف متجاوز از زمان توافق "سوئد" روزانه جنایاتی علیه یمنیها مرتکب میشود، تأکید کرد از چهار ماه قبل هیچ کشتی به بندر الحدیده وارد نشده است.