العالم-اروپا
این لایحه با اکثریت ۴۰۸ رای موافق روز پنجشنبه در مجلس عوام تصویب شد تا دولت محافظهکار بوریس جانسون بتواند از محدودیتهای اجتماعی مانند بستن فروشگاههای غیر ضروری، محدودیت تردد و اعمال قرنطینه به عنوان ابزاری برای مهار این ویروس استفاده کند. این لایحه اولین بار فروردین سال گذشته و هم زمان با موج نخست شیوع کرونا ارائه و با کسب اکثریت آراء به تصویب رسید.
نمایندگان مجلس پیش از رایگیری تاکید داشتند که محدودیتهای کرونایی تنها در شرایط اضطراری به اجرا گذاشته شود. در همین پیوند مت هنکاک وزیر بهداشت انگلیس با بیان این ادعا که اوضاع همهگیری در کشور نسبت به سال گذشته بهبود پیدا کرده بیان داشت که ۱۲ بند از لایحه جدید کم شده است. وی عنوان کرد که دولت متعهد است که تنها در وضعیت اضطراری از اختیارات خود استفاده خواهد کرد.
وزیر بهداشت انگلیس با این حال به پرسش نمایندگان درباره ضرورت تمدید این لایحه در شش ماه آینده پاسخی نداد و بیان داشت که پیشبینی در این باره شتابزده خواهد بود.
مخالفان، از جمله «استیو بیکر» معاون گروه موسوم به خروج از قرنطینه، این لایحه را نا مناسب و افراطی دانسته و تاکید دارند که اختیارات ویژه دولت باید در اسرع وقت به پایان برسد. آنها میگویند که پلیس به استناد این لایحه شماری از شهروندان را به اتهام انتقال کرونا، بازداشت کرده و این مساله خشم افکار عمومی را در پی داشته است.
«اد دیوی» رهبر حزب لیبرال دمکرات نیز طی سخنانی در مجلس تاکید کرد که هرچند برخی از بندهای لایحه ضروری به نظر میرسد اما توجیهی برای تمدید آن بشمار نمیرود.
این لایحه در حالی به تصویب رسید که دولت انگلیس با ادعای کاهش آمار مبتلایان به کرونا نقشه راه خروج از قرنطینه را ارائه داده و قصد دارد تا تابستان آینده عمده محدودیتهای کرونایی را رفع کند.
تاکنون بالغ بر نیمی از جمعیت بزرگسال انگلیس دربرابر کرونا واکسینه شده و قرار است نیم دیگر تا ۹ مرداد واکسن بزنند.
بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت انگلیس تاکنون ۴ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۱۲۸ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و از این تعداد ۱۲۶ هزار و ۴۴۵ نفر زندگی خود را از دست دادهاند.
ایرنا