العالم - فلسطین اشغالی
منابع خبری گزارش دادهاند رژیم صهیونیستی رسماً تصمیم گرفته با تحقیقات دیوان کیفری بینالمللی درباره وقوع جنایات جنگی در فلسطین اشغالی همکاری نکند.
این تصمیم بعد از آن اعلام شد که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در جلسهای برای بررسی سیاست این رژیم درباره تحقیقات دیوان کیفری بینالمللی (ICC) شرکت کرد. در این جلسه که سهشنبه برگزار شد مقامات وزارت دادگستری و جنگ این رژیم حضور داشتند.
رژیم صهیونیستی تا نهم آوریل (۲۰ فروردین) فرصت دارد به نامه دیوان کیفری بینالمللی که ماه گذشته در خصوص آغاز تحقیقات در این خصوص دریافت کرد، پاسخ دهد.
پیشتر جروزالم پست گزارش داده بود که با گذشت چند هفته از ارسال نامه «فاتو بنسودا» دادستان دیوان لاهه به رژیم صهیونیستی درباره رسیدگی به جنایات جنگی، مقامات صهیونیست هیچ اقدامی در قبال آن اتخاذ نکردهاند.
از آنجا که رژیم صهیونیستی عضو اساسنامه رُم در دیوان کیفری بینالمللی نیست، تاکنون از همکاری با این نهاد سر باز زده است.
رژیم صهیونیستی با نامشروع توصیف کردن تحقیقات این دادگاه، مدعی است اگر سربازانش خطایی کنند، سیستم قضایی این رژیم توان رسیدگی به آن را دارد.
به نوشته جروزالم پست، به این دلیل که دیوان کیفری بینالمللی با محدودیت منابع (بازرس، دادستان و قاضی) مواجه است، ممکن است نتواند بیش از ۱۰ نفر را محکوم کند. اولین دسته، کسانی هستند که در تصمیمگیریهای مربوط به جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ نقش داشتند. دسته دوم، کسانی هستند که در بحران مرزی غزه دست داشتند و دسته سوم نیز کسانی هستند که در تصمیمگیری درباره گسترش شهرکسازیها نقش داشتند.
این روزنامه چاپ سرزمینهای اشغالی افزود، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در هر سه دسته جای میگیرد و گانتز رئیس وقت ستاد ارتش و «موشه یعلون» وزیر جنگ وقت این رژیم در زمان جنگ غزه نیز بیشترین احتمال دریافت حکم بازداشت را دارند.
دیوان کیفری بینالمللی مستقر در لاهه ماه پیش اعلام کرد تحقیق رسمی درباره وقوع جرائم جنگی در اراضی فلسطین اشغالی را آغاز کرده است.
«فاتو بنسوده» روز ۱۳ اسفندماه در بیانیهای اعلام کرد: «امروز من آغاز تحقیقات درباره وضعیت فلسطین توسط دفتر دادستان دیوان بینالمللی کیفری را تأیید میکنم.»
دیوان بینالمللی دادگستری در یک رأیگیری در ماه فوریه صلاحیت خود برای رسیدگی به وضعیت در سرزمینهای اشغالی فلسطین را تأیید کرده بود.
قضات دیوان بینالمللی دادگستری اعلام کردند تصمیم آنها مبتنی بر آییننامههای صلاحیتی مندرج در اسناد مربوط به بنیانگذاری این دادگاه مستقر در لاهه است.
دولت آمریکا در دوران ریاستجمهوری «دونالد ترامپ» علیه «فاتو بنسوده» به دلیل تلاش برای پیش بردن همین پرونده تحریمهایی را اعلام کرد.
بنسودا آذرماه سال پیش گفته بود دفتر او بهخاطر تحقیق درباره جنایات آمریکاییها و متحدانش از جمله رژیم صهیونیستی «مورد تهدیدات، حملات و تحریمهای بی سابقه و کاملاً غیر قابل قبول» قرار گرفت.
وی افزود: «صادقانه امیدوارم که آمریکا سیاست تهاجمیِ ستیزهجویی خود علیه این دادگاه را متوقف کند. هیچکس در چنین حملاتی پیروز نمیشود».
دوازدهم شهریور گذشته، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه وقت آمریکا با اعلام این تحریمها گفت، «فاتو بنسودا» دادستان دادگاه لاهه و «فاکیسو موچوچوکو» رئیس بخش روابط و همکاریها و حوزههای قضایی مورد تحریم آمریکا قرار گرفتهاند.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور وقت آمریکا با امضای یک فرمان اجرایی مجوز اعمال تحریم علیه دیوان بینالمللی کیفری را صادر کرد. گفته میشود پیش از این اقدام، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی از آمریکا و دیگر کشورها خواسته بود دادستانها و اعضای دیوان کیفری بینالمللی را تحریم کنند.
فارس